Glutenfritt eltefritt brød

Etter oppfordring fra flere kolleger, prøvde jeg meg på glutenfritt no-knead-bread i går og i dag. Deigen ble satt i går kl 22, og i dag, ca. 15 timer senere stekte jeg brødet. Veldig vellykket, og mye enklere enn vanlig glutenfritt brød! Jeg har smakt og konstatert at det er mye bedre enn de fleste andre glutenfrie brød jeg har kjent.

Oppskriften jeg brukte var:

1 pk Semper Mix med fiber (500 gr)
5 dl vann (glutenfritt mel trenger litt mer væske enn vanlig mel)
1 + 1/4 ts salt
1/4 ts tørrgjør

Lurer du på fremgangsmåten, ta en titt på bloggen Mat på bordet. En glutenfri deig har en annen struktur enn vanlig deig, men prosessen blir tilnærmet lik fordi de glutenfrie melblandingene er tilsatt ingredienser som skal gjøre dem mest mulig likt vanlig mel.

Dette brødet har alle tid til å bake. Det tar ca. 4 minutter å finne frem ingrediensene og røre dem raskt sammen den ene dagen, og opptil 5 minutter å skru på ovnen, finne formen og brette/røre deigen og ha den i formen neste dag. Det eneste er at du må planlegge litt siden hevingen tar tid. Man kan ev. lage deigen om morgenen og steke brødet om kvelden. Jeg tok meg ikke tid til å heve i 2 timer etter at jeg hadde rørt sammen deigen i dag, likevel – brødet ble både luftig og høyt med 1/2-times heving før steking.

Lykke til!

Neste gang skal jeg være litt mindre raus med utbakingsmelet!

Neste gang skal jeg være litt mindre raus med utbakingsmelet!

Dette innlegget ble publisert i Hobbyer, Hverdag, Mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Glutenfritt eltefritt brød

  1. Tilbaketråkk: Glutenfritt eltefritt brød | Recipeseasy.com

  2. Tilbaketråkk: Tilbakeblikk | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..