Reisedagbok fra New York – del V

Vi våknet til blå himmel og strålende sol i dag. Nydelig! Vi tok bussen til byen ganske tidlig, tok subway-en til Brooklyn og fikk sett Manhattan fra Brooklyn-siden i nydelig vintervær. Men det var bitende kaldt nede ved East River, det blåste kald vind inn fra havet og med kuldegrader i utgangspunktet var det begrenset hvor lenge vi kunne nyte utsikten der. Dessverre var iskremfabrikken stengt så tidlig, men vi hadde kanskje ikke klart å nyte isen i kulda uansett?

Vi spaserte over Brooklyn Bridge, denne gamle ærverdige broen fra 1883 som så mange besøker når de er i New York. Den binder sammen Manhattan med Brooklyn og har eget fotgjenger- og sykkelfelt i et nivå over bilene. Vel fremme på andre siden måtte vi innendørs og få noe varmt å drikke for å tine oss litt.

Så gikk turen videre til 9/11-memorial. Ved ruinene etter World Trade Center er det nå bygget opp et minnested for de falne i terrorangrepet, og det var fint å se både de store vannfallene i de to bassengene og det nye «Freedom tower» som er bygget opp.

Så var turen kommet til Rockefeller centre og «Top of the Rock». Vi bestilte billetter som skulle passe cirka med solnedgang, og det passet perfekt med tiden. Akkurat da vi kom opp var sola i ferd med å gå ned, og himmelen stod i brann. Det blir mange bra bilder fra dette! Det var mye folk på toppen, men likevel lett å få plass til å ta fine bilder og bare stå og se utover byen mot alle retninger. Ikke var det skummelt i forhold til høyden, heller. Og heisen opp til 69. etasje gikk lett som en plett! Utenfor, på Rockefeller plaza, var det nydelig julepyntet og Frelsesarméens soldater danset til julemusikken til stor glede for alle forbipasserende.

Vi rakk en liten tur innom Macys også, men da var beina hovne og trøtte og vi ga oss ganske fort. Etter en kort spasertur og så en litt lengre busstur, var vi igjen hjemme i leiligheten i New Jersey, Union city. Nå er det faktisk bare en dag igjen; i morgen kveld reiser vi hjem til Norge igjen. Men vi får utnytte dagen i morgen best mulig, vi har ennå mye igjen å se!

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..