Reisedagbok fra New York – del IV

I dag, tirsdag, stod vi opp tidlig og var ute på bussholdeplassen samtidig som arbeidsfolket. Vi var faktisk så tidlig ute at butikken hvor mannen skulle handle først ikke hadde åpnet ennå. Men etter et kvarters venting fikk han tak i det han ønsket av foto-utstyr, så da var han fornøyd.

Vi tok undergrunnen til Central Park og ruslet gjennom den i slaps og sølevær. Det snødde ganske tett fra morgenen av, så vi bla raskt både våte og kalde. Men vi hadde målet i sikte, og det var Metropolitan Museum of Art. Det var et enormt stort kunstmuseum og vanskelig å finne frem i. Det viste seg etterpå at vi hadde kommet inn en annen inngang enn hovedinngangen, og derfor var det litt mer vrient å orientere seg fra starten av. Men vi fikk bektraktet både malerier og skulpturer av gammel og nyere dato, og sett storheten i selve bygget.

Etter en kaffe og litt nett-tilgang på Starbucks, tok vi undergrunnen ut til Brooklyn. Der fant vi huset hvor min mann levde sitt første år, og vi fant den eneste (?) norske butikken som eksisterer i området hvor det før nesten bare var skandinaver. Nå er det nesten bare asiater og andre ikke-vestlige immigranter som bor og lever der.

Etter litt dill og dall (eller som en av butikkene i Brooklyn hette: «This and That») med undergrunnen, fant vi endelig riktig tog til Williamsburg, en bydel i Brooklyn. Vi var på utkikk etter stemningsfulle kafèer og restauranter, og det fant vi. Det var artig å se en annen side av New York, en roligere og mer avslappet stil og stemning.

Men nå var dagen gått, og vi måtte tilbake til Manhattan. Vi tok en liten runde rundt omkring ved Times Square før vi tok bussen hjem til leiligheten. Nå er det bare å glede seg til en ny dag i «the big apple», en dag med kanskje litt finere vær og flere muligheter.

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..