Reisedagbok fra New York del VI

Siste del av dagboken skrives hjemmefra. Vi kom hjem i går norsk tid kl. 14 etter en lang reise. Men torsdag morgen startet flott med en busstur til Hoboken i New Jersey. Her fikk vi flott utsikt til Manhattan fra New Jersey-siden, og det var strålende sol men fremdeles bitende kaldt, så det var ikke rom for å sitte ned og nyte. Vår airbnb-vert hadde anbefalt oss å rusle rundt i Hoboken, en by med en fin atmosfære og koselige gater. Det var det, selv om vi ikke tok oss tid til å være der så lenge. Men det var en helt annen ro der enn inne på Manhattan, og vi kunne tilbrakt mer tid hadde vi hatt det..

Via Hoboken terminal tok vi subwayen inn til Manhattan igjen. Målet var Apple store på Grand sentral station. Et must for min mann 😉 Han var fornøyd med stedet og varene han fikk kjøpt, så da var han glad. Etter det bestemte vi oss for å få noe godt å spise, og en av julegavene ble spist opp på forhånd. Det ble hver sin saftige biff på T.G.I. Fridays.

Så var tiden kommet til å komme seg tilbake til leiligheten for å hente bagasjen. Den stod ferdig pakket, så da var det bare å passe på å få med seg alt og komme seg til flyplassen. Det skulle vise seg å være en langdryg affære…

Først var det trafikkork i Lincoln tunnel og vi brukte nesten dobbelt så lang tid som normalt med buss inn til Port Authority Bus Terminal. Så skulle vi med shuttlebussen til JFK. Det virket først like greit som da vi dro motsatt vei, men så viste det seg at de hadde fått en splitter ny buss som tok minst 3 ganger så mange passasjerer, så da tok det minst 3 ganger så lang tid å samle opp alle som skulle med bussen, få inn bagasjen og sjekke billettene. De hadde flere oppsamlingssteder, så først etter en halvtime var vi på vei ut av byen. Så var det traffic jam også på den siden av byen, og turen ut til flyplassen virket uendelig lang. Vi hadde beregnet veldig god tid, men når man sitter der på en buss helt uten kontroll på hverken tid eller trafikk, er det lett å bli stresset. Og når man i tillegg oppdager at den terminalen en selv skal til er den som velges sist, blir man helt satt ut. Men – endelig – var det terminal 1 og vår tur til å komme seg ut av bussen og inn på flyplassen. Innsjekking gikk greit og flyet var omtrent i rute, så da var vi bare lettet og glade.

Det ble lite søvn på flyet hjem om natten for min del, men flyturen med Boeing Dreamliner fra Norwegian var en positiv opplevelse. Jeg hadde kanskje trodd det var enda mindre støy, men alt i alt var det en god flytur. Så var det bare siste etappe hjem til Sørlandet med SAS, og da var alt trygt og greit. Alltid godt å lande i hjembyen når man ikke er så glad i å fly! Og alltid godt å komme hjem til barna og være sammen med dem som man er så glad i.

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..