Løpeglede

Etter å ha hatt to løpeturer tidligere i uka hvor det buttet kraftig imot, prøvde jeg meg på en lengre, men roligere tur i dag for å teste om kroppen virket. Det gjorde den heldigvis, og godfølelsen kom tilbake. Den gode løpegleden som kommer når en er i flytsonen, når det føles som en kan løpe for alltid, den er fantastisk! Jeg føler meg så utrolig heldig som kan løpe, og som liker det! Jeg løper ikke raskt, ikke nødvendigvis «riktig» og ikke mye. Men jeg løper, og får utrolig mye glede og overskudd av det.

Hvis du trenger å finne løpegleden for første gang, eller du trenger å finne den igjen, her er mine beste tips:

  1. Løp sakte. Saktere enn du tror. Har du ikke løpt jevnlig, så start med å gå raskt, og avslutt med løping en kilometer før du er hjemme. Da er kroppen varm og god og vil spille på lag.
  2. Løp saktere; det er ingen skam å gå. Mange gir opp løping fordi det alltid er så hardt. Det skal det ikke være.
  3. Finn en venn å løpe sammen med som er omtrent på ditt nivå eller litt tregere. I starten trenger du noen som holder deg igjen, ikke noen som pusher. Finnes det en løpeklubb i nærheten? Kanskje ei løpegruppe på jobben? Hvis ikke – start ei!
  4. Løp steder du trives og er trygg, enten det er på asfalten eller i skogen. I skogen er det som regel mye mer kupert, så bruk oppoverbakkene til å gå og hente deg inn, ikke til å ødelegge deg. Sørg for gode sko som passer til underlaget.
  5. Løpegleden kommer etter litt tid. Gi deg selv den tida det tar! Plutselig en dag ser du tilbake og tenker – når tid ble det egentlig SÅ gøy?
  6. Har du glede av å logge turene, gjør det med klokke eller mobil. Det enkleste er ofte det beste. Har du pulsbelte, bruk det til å holde igjen når pulsen tar av.
  7. Ikke sammenlikne deg med andre. Det finnes alltid mange som er mye sprekere enn deg. Sammenlikne deg med der du var i går. Løper du i dag, er du bedre enn du var da.
  8. Hvis du trigges av mål – sett deg et mål litt frem i tid. Kanskje gjennomføre et 10-kilometersløp om 3 – 4 måneder? Hvis du trigges av helse – sett deg et mål om å redusere midjemålet. Eller å klare å løpe opp den lengste bakken i nærheten. Trigges du av å føle deg i form, kjøp deg ei treningsjakke i glade farger! Ta på deg treningstøyet lørdag morgen, så «må» du løpe før du gjør andre ting!
  9. Løp sakte nok. Gled deg over at du faktisk kan løpe.
  10. Løp/gå jevnlig, f.eks. 2 ganger i uken i starten, slik at kroppen får tid til å venne seg til løpingen, men uten at den glemmer fra gang til gang hva løping er. La kroppen spille med deg, ikke mot deg.
Langs Postveien mellom Grostøl og GIll.
Sol og sommervarme midtveis i september.
Løpeglede er også naturglede! Sånn ser den ut for meg!
Dette innlegget ble publisert i Løping, Trim, Tur og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..