Gyldne øyeblikk

Når vinteren føles uendelig lang og altfor full av snø, vind og kulde, er det godt å hente frem noen gyldne øyeblikk å varme seg på. Et av de fikk jeg nå nettopp da jeg ved å lese på annebloggen ble geleidet videre til en utrolig vakker sang, «The book of love» sunget av Peter Gabriel. Et gyllent musikalsk øyeblikk. 

Et annet gyllent øyeblikk fikk jeg på lørdag da jeg endelig fikk besøkt biblioteket igjen. (Biblioteker må være en av verdens beste oppfinnelser!) Jeg tok en liten titt i krimhylla kun på bokstaven S, og der – sannelig – var det kommet ei ny bok i serien «Damenes detektivbyrå» av Alexander McCall Smith. Boka ligger nå her hjemme, fristende ny og ulest, og den skal definitivt bli med på hyttetur til helga. Hvis du er nysgjerrig på serien, ta gjerne en titt her eller her

Til slutt må jeg nevne et langt gyllent øyeblikk (det var vel nærmere to timer – kan øyeblikk vare så lenge?) da jeg fikk roet en nyfødt liten nevø og bare kunne sitte og se på ham og kjenne varmen og la tiden stå stille. Et langt, gyllent øyeblikk. Og da passer det å vise til det flottet diktet av Andrè Bjerke; «To luker i himmelen«. 

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Litteratur, Oppmuntring og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Gyldne øyeblikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..