Brød alene

Jeg har visst glemt å dele den nye brødmanien min dere lesere: No-knead-bread! Oppskriften som visstnok kommer fra en brødbaker i New York, har gått sin seiersgang på nettet og på diverse blogger. Jeg er uvanlig glad i godt brød, og syntes det var gøy å prøve dette da jeg fikk høre om det. Den bloggen jeg har fulgt med på er Matpåbordet som både har video på norsk og rundt 50 forskjellige oppskrifter. Jeg anbefaler å begynne med basisbrødet, loffen, og så utvide repetoaret etterhvert. I dag dumpet jeg mer eller mindre tilfeldig over bloggen Ordentligmat, og der kalte de brødet for «ikke-rør brød». Mye gøyere med et norsk ord på det! På sistnevnte blogg var det tips til hvordan unngå kliss på benk og bord når man baker brødet, og det er fint, for det eneste kjedelige med baking er jo oppvask og rydding!

Det «nye» med dette brødet er den gode og luftige konsistensen og den sprø skorpa. Og det at man slipper elting. Det uvante er at man må sette deigen et halv døgn før man skal ha brødet, så noe spontan brødbaking er ikke mulig. Men deigen tar ca. 3 minutter å lage, og så skal man ikke gjøre noe før neste dag.

Foreløpig har jeg testet originalen (type loff), ciabatta og et litt grovere brød. Jeg har stekt i leirgryte, støpejernsgryte og uten gryte. Alt har smakt godt, men bruk nok mel i leirgryta så det ikke setter seg fast. Bon apetit!

«Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn.» Matteus 4,4

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, kristendom, Mat og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..