Januarhverdag

Da er hverdagen igang; skolen har startet og den første jobbeuka er over. Det var ganske godt å komme i gang etter en særdeles avslappende (og litt lat?) juleferie. På jobb er alle kollegene positive og optimistiske, og det er mye spennende vi skal i gang med. Og dermed slo det meg: Januar er egentlig helt ok! Det som fort kan bli den mørkeste og tristeste måneden hvor man verken kan glede seg til jul eller sommer, er fin den og – på sitt vis!

I dag var det for eksempel et lite hvitt teppe av snø som la seg på bakken, og da sola gikk ned rundt middagstid, ropte ei av jentene: «Se på solnedgangen!» Det var gult, rosa og blått på himmelen, og de siste strålene skinte inn i stua og traff oss midt i ansiktet.

I januar er det fint å spille kort. På kveldene i det siste har vi spilt cachons (usikker på stavemåten), et kortspill hvor vi samler på serier og skal prøve å få færrest mulig poeng. Nå som jeg har tre store døtre, har jeg alltid spillkompanjonger!

I januar er det også fint å spille wordfeud. Litt mindre sosialt, men likefullt spennende og engasjerende. Jeg har fått flere gode spillvenner, og benytter ofte dødtid til å legge et trekk eller to. Slik tid oppstår f.eks. når minsten er på do og snart skal tørkes, når man en sjelden gang trakter kaffe og venter på å få en slurk, når det kommer reklamepauser på tv, når mannen leser den delen av avisen som du ikke har lest eller når frokosten er på bordet og bare en selv har stått opp. Var det noen som sa at man ble avhengig?

I januar er det fint å blogge. Det eneste er at man har full fokus på å komme inn i hverdagsrutinene og ikke har så mye tankevirksomhet til overs som kan deles med andre.   Det minner meg på at jeg må en tur på biblioteket og få lånt noen gode bøker. Har du noen anbefalinger?

Alt i alt er januar en fin måned – som alle andre måneder. Og Gud er Gud i år også, som han var i 2011 og alle andre år. Hva som enn venter, av fine og mindre fine ting, så er Han med og har kontrollen over alt. Har du lagt merke til noe av det fine fra Guds hånd i det siste?

«Hele jorden er full av hans herlighet.» Jes. 6, 3.

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..