Råd mot dårlig humør

Fra en av bloggene jeg abonnerer på, kom det i dag 5 råd mot dårlig humør og negative følelser som jeg vil dele med dere:

1) Gå en tur. All slags trim hjelper mot dårlig humør, fordi det frigjør endorfiner, «lykkekjemikaliene» i hjernen. 10 minutters gange kan gjøre underverker.

2) Lytt til oppkvikkende musikk. Musikk hjelper også å frigjøre endorfiner. Hvis du beveger deg til musikk blir det enda bedre.

3) Finn flytsonen. Flytsonen er der du er når du gjør noe du liker så godt at du glemmer tid og sted. Du lever kun i øyeblikket. Du kan komme i flytsonen ved f.eks. å lage god mat, bake, skrive, drive med hobbyen din, lese eller se film.

4) Be ærlig. I Davids salmer ser vi hvordan David uttrykker alle slags følelser overfor Gud. Dette kan vi også gjøre. Det er lov å uttrykke sin sorg og sitt sinne overfor Gud.

5) Bruk tid sammen med positive mennesker. Når du er nedstemt, trenger du å tilbringe tid med noen som er litt lysere til sinns. Da kan vedkommende smitte deg med sitt humør og positive innstilling.

Det slår meg når jeg skriver dette: Er det rart jeg blir lykkelig av å trene på Friskis&Svettis? Der får jeg aktivitet, musikk, bevegelse, er i flyt, treffer positive mennesker og får faktisk også ofte en åndelig sang til avslappinga. I dag fikk vi høre en norsk oversettelse av salmen jeg kjenner på svensk som «Håll mitt hjerta«.

Hva er din resept på godt humør?

 

Dette innlegget ble publisert i Oppmuntring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Råd mot dårlig humør

  1. Magnus L. sier:

    Det var mange gode tips her. For egen del prøver jeg å være utendørs, f. eks. å sykle eller gå en tur, hver dag. Det pleier å hjelpe på humøret. Synes også det er gøy å lese små positive tekster. Du er flink til å legge ut oppmuntrende tekster på bloggen din. Det er givende med slik «input».

  2. Tilbaketråkk: Råd mot dårlig humør II | Ord om ord

  3. Tilbaketråkk: Råd mot dårlig humør III | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..