Til topps i Worcester !

I dag gikk vi alle, unntatt Mathias, til topps i det høyeste kirketårnet i nærheten her. Vi var i byen Worcester, en by med halvannen gang flere innbyggere enn Kristiansand. Katedralen der var den største severdigheten i bysentrum, så da det var mulig å ta turen til toppen, gjorde vi selvsagt det. Det var nøyaktig 235 trappetrinn, de 150 siste var så trange at du ikke kunne passere mennesker som skulle andre veien, så de holdt telling med oss når vi var halvveis, når vi var kommet opp og da vi var nede igjen. Var en fantastisk utsikt fra toppen der, vi så byen "vår", Great Malvern, ligge så fint oppetter åsen i det fjerne, og vi så hele Worchester med fabrikken der de lager den berømte sausen og elva Severn. England har virkelig mange brune hus! Det var brune murhus så langt øye kunne se Men de er fine, i alle fall de aller fleste, teglstein holder seg like fint i – jeg vet ikke hvor mange år. 

Se bildet i full størrelse

Jentene fikk shoppet litt i dag, de to eldste kjøpte seg skjerf, og Emma kjøpte øredobber. Phillip kjøpte noe elektronikk han trengte, og jeg kjøpte ingenting. Men hadde jeg hatt plass i kofferten skulle jeg gjerne kjøpt med meg noe steingods, så noen kjempefine kopper og tallerkener som jeg likte. Men shopping-genet ligger ofte litt i dvale i ferien, gidder ikke å la familien vente på at jeg skal se meg rundt. Og shopping-genet er nå ikke mitt sterkeste gen heller. 
I ettermiddag var det masse liv i nabodelen av huset, og mange av barna var i lekeparken over veien. Jeg ble med Emma bort, men da vi kom hen, skulle alle jentene inn i nabohagen. Vi dristet oss til å følge etter, og der ble vi invitert inn i hagen, Emma til lek og jeg til et glass vin. Jeg hadde en lang kjas med ei dame som var på besøk der, hun var – sammen med mannen – besøksforeldre for tre barn. Så Emma hoppet i vei på trampolina og sa "yes" til alt de spurte om, og jeg snakket i vei og klarte å gjøre meg forstått. Ingen problem med å forstå dem, heldigvis. 
Det ble finere vær i dag enn varslet, igjen, så vi skal nok ikke bekymre oss for mye over dårlig varsel. Vi har fått brukt hagen i ettermiddag, og det er deilig. I morgen holder vi oss i nærområdet, vi skal finne ut litt mer om togtider og -priser til London. 
Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..