Birmingham

I dag dro vi forholdsvis tidlig til Birmingham og Sea Life Senter http://www.sealife.co.uk/ Det var en stor suksess fra forste oyeblikk. Vi hadde bestilt billetter paa nettet paa forhaand, dvs. Phillip hadde gjort det, og for aa faa det til maatte han installere en skriver, installere skriver-driver og diverse. Han er god! Saa da vi kom frem kunne vi bare gaa rett inn. Ved forste bassenget var Mathias fra seg av begeistring! Virkelig fine, lyse basseng med glass-klart vann og nydelige skapninger. Hoydepunktet for jentene var likevel 4-D-Filmen om Svampe-Bob og Planet-Earth-filmen om hvaler og delfiner. Det kom lukt og lyd og vibrering og pisking paa beina og dytting i ryggen, nesten for virkelig til aa vaere sant! Mathias ble redd, saa jeg maatte gaa ut med ham paa den forste visningen. Den andre visningen gikk greit, for da tok han av 3-D-brillene, og det ble mindre skummelt.
 
Det var graatt i dag, saa etter litt leting etter en is-kiosk, bestemte vi oss for aa faa noe aa spise uansett hva det var, og havnet paa en pakistansk etterligning av McDonalds. Slitt sted med Bollywood-film paa tv. Men vi fikk da noe mat, noe junk-food med pommes frites, baatpoteter og nuggets.
 
Etterpaa valgte vi aa ta en kanalbaattur. Vet dere folkens at det er mer kanaler i Birmingham enn i Venezia? Det kostet litt, og jeg ble litt skuffet. Vi saa bare kanaler, ingenting av selve byen. Jo, vi saa jo byen, men det foltes som vi bare saa baksiden av den. Lange grafittimurer og fraflyttede fabrikker og lite pene steder. En droy times tur ble en ganske trottende opplevelse. Men vi fikk naa hvilt beina. Og vi fikk en liten forstaaelse av hva slags betydning kanalene hadde i gamle dager som ferdselsaarer.
 
Det var deilig aa komme hjem igjen, bilturen tok en time hver vei, og det gikk greit. Mathias sier om og om igjen "det var skummelt med Svampe-Bob", "du grinte litt, du lei seg". Men saa fikk han se litt av filmen med alle fiskene, og saa husket han alt det goye. Naa har vi hatt sondagskaffe med hjemmelagede muffins. Kjokkenet her er helt utrolig, de har bl.a. en usedvanlig solid stekeovn; EverHot, som er varm konstant! Saa naar man vil ha en pizza eller kake, saa er det rett i varm ovn. Og kokeplaten er ogsaa varm hele tiden, en stor kvadratisk plate som er veldig varm, og en sideplate som er mindre varm. De dekker hele toppen av komfyren. Det hadde vaert noe for mange husmodre, vil jeg tro!
 
 
Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

5 svar til Birmingham

 1. Merete sier:

  Det er skikkelig gøy å lese "leserbrevene" dine.

 2. Anne-Grete sier:

  Saa bra! Jeg synes det er veldig goy aa skrive dem, spesielt naar jeg vet at noen leser dem 🙂 Nesten saa jeg ikke helt vil innromme hvor mye dataen trekker… Men jeg merker jo at det er litt usosial ferie naar vi nesten bare snakker med hverandre i familien, saa da er det jo fint aa ha en datamaskin aa bruke til aa kommunisere litt med andre. Dessverre har de ikke installert MSN paa maskinen her, saa kan kun bruke det hvis Phillip har paa den baerbare, og det har han sjeldent. Han har den bare med for aa kunne laste over bilder etterhvert. Blir jo fort noen hundre bilder paa en slik ferie. Men du har vel noen kvelder hjemme naa, saa kanskje vi kan ta et ordspill eller chatte paa facebook?

 3. Elisabeth sier:

  Godt å høre at dere har det fint!! Har dere hørt noe fra dem som bor hos dere? Har de det fint?

 4. Hanne sier:

  hørtes jo knall ut dette:) gøy å lese ja.. Stilig ovn! Hvis det er det som det er bilde av da:D I morgen skal vi ha en scrapbookingkveld hos merete, muligens alle søstrene, så skjer det litt for oss her hjemme også;)

 5. Anne-Grete sier:

  Ja, vi har hørt fra familien Barber, og de skrev i mail at de hadde blitt forelsket i Norge! De hadde vært på Ogge og padlet i kano og hatt ei overnatting, og var veldig fornøyd. De likte byen også. Irene pratet med dem her om dagen, og hun syntes de var veldig hyggelige. Og ja, Hanne, det er en stekeovn. Bildet ble litt smalt, og det er ikke akkurat den ovnen, men tilsvarende 🙂 Koselig med scrapbookingkveld! Spar litt til jeg kommer hjem 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..