Varige verdier

Alle disse gode menneskene som lever et fredelig liv. Som ikke roper høyt om det, verken i samvær eller på sosiale medier. Som hjelper naboen, som samler inn penger i foreningen, som bygger idrettslag, som steller sine gamle foreldre. Alle disse som går på jobb og gjør sin plikt, som er fornøyd med lønnen og glad i kollegene. Alle disse som ikke skaper overskrifter i avisen, som ikke har behov for oppmerksomhet. Alle disse som bidrar til nyanser, som forsvarer de andre, som ser utover sitt eget behov. Som triller handlekurven på plass, uten å få noen mynt tilbake. Alle disse som leverer avisen om natta, som sørger for mat i butikkene neste dag, som produserer akkurat det du trenger. Som steller dyrene, kornet og trærne. Alle disse som legger til rette for at andres arbeid kan gli smertefritt. Som skriver saksdokumentene og lar de andre blomstre. Som bidrar til å se en sak fra flere sider og kommer forbi fasaden og overskriftene. Alle disse som steller de syke, skifter bleier på de funksjonshemmede, hjelper rusmisbrukerne. Som jobber frivillig om natten. Som går ei ekstra mil for den ene, og holder motet oppe i den andre:

Takk til deg som ingen takker.
Takk til deg som ingen ser.
Takk til deg i bratte bakker.
Takk til deg som fortsatt ber.

Takk til deg som bærer håpet,
Takk til deg som setter spor.
Takk til deg som sitter våken.
Takk til deg som fortsatt tror.

Takk til deg som aldri klager.
Takk til deg som ser forbi.
Takk til deg som alle dager
viser hva som har verdi.

Dette innlegget ble publisert i Dikt, Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..