Vår og vekst

Denne våren har jeg for første gang lykkes med å få frem fine planter fra frø. Tidligere år har jeg sådd inne i et varmt hus uten ekstra lys, og det førte litt lange, tynne vekster som ga seg over før de rakk å bli til noe. I år sådde jeg utendørs i januar, og plasserte såddene i gjennomsiktige plastkasser, som små drivhus. Alle vekstene har overlevd sørlandsvinteren og -våren, og ingen har vokst for raskt. Tomatplantene jeg sådde innendørs 10. mars ble litt lange, men nå ser det ut til at de får så mye lys at de likevel klarer seg fint og begynner å få blomster.

På vårt tidligere bosted hadde vi 1 mål tomt, og selv om jeg tenkte at jeg var glad i hage, så ble hagen der altfor stor og uhåndterlig. Jeg plantet litt i noen bed, men det ble aldri spesielt bra. I år hvor vi ikke har hage, blomstrer det fint i to pallekarmer, så 2 kvadratmeter fungerer bedre enn 1000!

Utendørs har jeg sådd
– sukkererter
– bondebønner (også kalt favabønner)
– reddik
– hjertesalat
– blandingssalat
– spinat

Innendørs har jeg sådd
– tomater (både ampeltomat og en høy type)
– chili
– agurk
– basilikum

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, Hobbyer og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..