Dronningstien

Forrige helg var jeg på jentetur til Hardanger for å gå Dronningstien. Vi reiste fra Kristiansand fredag morgen og var fremme i Lofthus på ettermiddagen. Kvelden var lun og vi kunne sitte ute på verandaen.

Neste dag våknet vi til drømmevær. Vi spiste frokost og lagde niste, og så kjørte vi til kaien ved Bunnpris og parkerte der. En lokal skyssmann kom og hentet oss og kjørte oss til Røte der turen begynte, ca. 200 moh. Derfra gikk det traktorvei til Heng på 890 moh. der Dronningstien starter.

Å ha så flott vær på en tur hvor det er fantastisk utsikt nesten hele tiden, var helt magisk. Det var aldri bratt og skummelt langs selve stien, men det var flere utstikkere der man kunne gå ut mot kanten av fjellet og få gode bilder ned mot fjorden.

Vi brukte hele dagen på turen, men man går den greit på 5 – 7 timer. Det tøffeste var nesten å gå nedover. Det kjente man godt i lår og legger, spesielt de neste par dagene.

Har du ei ledig helg i sommer med utsikt til pent vær på Vestlandet, anbefaler jeg Dronningstien! Den er tilgjengelig for store barn og normalt sporty voksne, og går i nydelig og lettgått terreng, og med omgivelser som den beste norgesreklame. Vil du vite mer, legg igjen en kommentar eller se her.

Dette innlegget ble publisert i Travel, Trim, Tur og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..