Himmel

«La meg få et glimt av himmel» synger Sigvart Dagsland i en sang. I helgen fikk jeg mer enn et glimt av himmel da jeg var på overnatting ute i Bymarka i hengekøye under åpen himmel. Det var ganske flott! Først en vakker solnedgang, så rigge seg til i soveposen med gode liggeunderlag og finne en god stilling. Så bare ligge og bli vugget av vinden og stirre opp på himmelen. Lenge. Så slumre litt, og så igjen ligge og kikke opp på stjernehimmelen. Undre seg litt over at det tok så lang tid før det ble helt mørkt. Og neste gang man gløttet på øynene – se at himmelen allerede var begynt å lysne av dag før klokka var 4.

På Ravneheia i Bymarka.

Det har blitt mange turinnlegg på bloggen i det siste. Det er rett og slett fordi jeg har fått så mange fine turer og at jeg blir så inspirert av å komme meg ut i naturen. Dessuten er jeg skadefri og i god form, så jeg har overskudd til å arrangere turer og faktisk komme meg ut.

Ellers har jeg blitt fortapt i boka «Alt jeg vet om planter». Den passer godt inn i den grønne epoken min. Det er en biografi fra Anne Hope Jahren, en planteforskende amerikaner med norske aner. I tillegg til å ha en utrolig god fortellerpenn hvor hun beskriver en tøff forskerkarriere, får hun frem det fascinerende med planteliv generelt. Og jeg tenker på Martin Luthers ord: «Om verden går under i morgen, vil jeg likevel plante et epletre i dag.» Rundt oss hører vi ganske dystre spådommer om klima og miljø, men samtidig en økende bevissthet om vår avhengighet av naturen og et ønske om å ta vare på den og sikre at neste generasjon kan ta over ei frisk moder jord.

Har du lyst å få mer enn et glimt av en himmel og en flott naturopplevelse, anbefaler jeg ei natt i hengekøye. Få med deg en venn, et barn eller en kollega og gå ut og heng litt! Det er gøy å henge sammen!

«Blir du med ut og henge?»

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, Hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..