Endelig mandag

Det er mandag igjen. Etter ei helg med fantastisk sommervær og hytteliv er det likevel fint med mandag. Ny start, nye krefter. Mandag betyr morgenmøte med gode kolleger på jobb, en travel jobbdag som raskt er over og så løpegruppe med kolleger fra rundt om på huset som man ikke jobber med til vanlig. I dag var det intervalltrening på programmet, og det var hardt, men fint. Følelsen når man kommer hjem etter ukens første dag, ferdig trimmet og skrubbsulten, og så har ferdig middag som kan varmes og settes rett på bordet, er fantastisk. I dag var det bare én post på ettermiddagsprogrammet, og det var øvekjøring med yngstejenta. Det var en hyggelig post, med god tid til bare oss to. Så er det klesvask og kjøkkentjeneste og så er det kveld. Dagen er nesten over før man får tenkt seg om.

Hverdagen er her med skolegang for barna og jobb for oss voksne. Med fritidsaktiviteter og hobbyer, med plikter og med gleder. Det typiske A4-livet som mange frykter eller fnyser av, men som jeg liker. En god hverdag er en viktig ingrediens for et godt liv; det er tross alt flest hverdager. Jeg liker en viss grad av forutsigbarhet, men også variasjon og spontane gjøremål. Å bare søke trygghet og å bare gjøre det kjente og rutinemessige, vil bli kjedelig i lengden. Noen ganger må man ut av komfortsonen. Det kan være noe så lite som å lære seg noe nytt (jeg prøvde meg igjen som skipper på vår lille 17-fots hyttebåt i helgen!), gjøre noe annet enn det som forventes (for eksempel svare ja på en invitasjon til noe du i utgangspunktet ikke liker) eller ta en utfordring og trø ut i ukjent terreng.

Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..