God jul

I går kom nest eldste datter hjem fra studiested etter å ha reist i august. Aldri har noen av mine barn vært borte så lenge fra meg eller jeg fra dem. Heldigvis har vi hatt jevnlig kontakt på facetime, så jeg har sett og hørt henne, men det er noe helt annet enn å ha henne i nærheten. Så det var utrolig fint å få se henne igjen og være sammen med henne. Og så er jeg utrolig glad for at hun klarer seg aldeles fint alene og har det bra der hun er når hun studerer, jobber og lever sitt liv.

Så julen blir litt annerledes i år. For eldstejenta flyttet også ut i sommer, og når juledagene nå kommer blir hun også boende hjemme og familien er samlet igjen. Det er fint. Jeg ser frem til gode samtaler rundt måltidene, kaffekopp og kjas i sofaen og kanskje en tur i skogen hvis været tillater det. Og så skal vi treffe storfamilien og være sammen med dem, og det gleder jeg meg også til.

På jobb har det vært en god periode med nok tid til å få gjort det som haster mest. Ekstra hyggelig er det da å få gode tilbakemeldinger på jobben man har gjort og å bli satt pris på av de man samarbeider med. Jeg er heldig som har en stor heiagjeng på min avdeling, og jeg er takknemlig for de mulighetene jeg har fått. Jeg håper jeg kan være med å inspirere de menneskene rundt meg og la arbeidsgleden smitte videre. Arbeidsglede er en viktig ingrediens i livet mitt!

Den viktigste hobbyen min er fremdeles løping, men jeg har også fått strikket en del de siste mørke ukene. Det er helt greit å roe ned løpingen litt nå som føre og vær kan variere og gjøre det litt utrygt iblant. Dessverre har jeg kjent litt til plantarfascitten igjen, så jeg håper jeg kan gjøre kompenserende trening og slippe å måtte parkere løpingen i flere uker slik jeg måtte sist vinter. Å ta seg en løpetur og dermed komme seg ut i det lille dagslyset som er nå for tiden, er for meg den beste rekreasjon og gir meg en god følelse for både kropp og sjel.

Så håper jeg å få litt tid til lesing. Jeg har bunkret opp med bøker fra biblioteket, både av kjente forfattere som Levi Henriksen og Lars Mytting, men også noe ukjent. Og så er målet å beholde lese»strekken» (på engelsk «streak») i bibelen, om så det bare blir et vers eller to i løpet av dagen.

Og med dette ønsker jeg alle lesere en riktig god jul. Husk at det gjelder ikke å være best i noen konkurranse, det gjelder ikke å ha det perfekt, og det gjelder ikke å leve opp til andres uuttalte forventninger. Det viktigste er å være seg selv, være god mot andre og være ærlig med de tingene som ikke er så bra. Og å ta imot. Ta imot hjelp, ta imot kjærlighet og ta imot gaver med takknemlighet. Ta imot julens største gave, Jesus! Og så slår jeg et slag for selv-uhøytideligheten, som kan være med på å bryte ned fasader og gi rom for annerledesheten og mangfoldet. Le av deg selv, og ikke vær så stiv og voksen. Bli med på spill og lek som dummer deg ut, så bidrar du til at de rundt deg får en god latter og forhåpentlig et forlenget liv. (Tog du an`?) GOD JUL!

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..