Leseliste

Det varierer veldig hvor mye jeg leser. Etter at jeg begynte å jobbe heltid, forsvant mye av roen til å lese. På kveldene er jeg nemlig ofte for trøtt til å lese. Så jeg må ha litt tid om morgenen enten i helger eller ferier for å få lest noe sammenhengende. Men nå med løpestopp vil jeg kanskje få noe mer tid til lesing?

De bøkene jeg fikk lest i forbindelse med juleferie og nyttår og til nå i år:

  1. En mann ved navn Ove (Fredrik Backmann)
  2. Om høsten (Karl Ove Knausgård)
  3. Berøringsangst (Arild Dahl)
  4. Sommer uten brev (Line Baugstø)

Første bok «En mann ved navn Ove» lyttet jeg til på Storytel, blant annet under løpeturer. Det var greit nok, men jeg syntes det tok lang tid. Jeg er en ganske rask leser, så det ble mange flere lyttetimer på ei bok enn det jeg ville brukt hadde jeg lest den. Men så fikk jeg prøvd det. Boka var fin, og hovedpersonen som i starten irriterte meg noe veldig, fikk jeg etterhvert sympati for og ble glad i.

Jeg hadde lyst å lese ei bok av Knausgård for å se hva alle blir så betatt av. Denne boka «Om høsten» var ei bok som ikke passet helt inn i en sjanger; det var ikke en vanlig roman med en fortelling med begynnelse og slutt. Mer en skildring av ulike ting som man forbinder med høsten. Mye fin skildring, men litt lite mening totalt sett.

«Berøringsangst» var både god og provoserende. Den handler om åpenhet til andre kulturer og møtet med dem når det blir for nært. Hvis du vil utfordres på holdninger i innvandringsdebatten er dette ei bok du kan lese, men jeg deler ikke nødvendigvis synet som forfatteren problematiserer.

Den siste boka leste jeg i dag. «Sommer uten brev» var ei trist men fin bok. Den var lettlest og ikke så lang, så du leser den fint på en kveld. Om et parforhold som holder på å rakne, om barna som skal skjermes og om hvordan anstrengt økonomi kan ødelegge alt.

Utover disse bøkene har jeg igjen lest i «Maraton»-boka til Jack Waits og Marit Karlsen, bladd i strikkeboka til Tora Berger og fnist meg gjennom boka til Tegne-Hanne. Hvilke bøker anbefaler du? Det er en vinterferie i komminga…

Dette innlegget ble publisert i Hobbyer, Litteratur og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..