York

Første dagen i York brukte vi på de sentrale historiske stedene: York Minster, The Shambles og Clifford’s Tower. Katedralen ligger bare 5-10 minutters gåtur unna her vi bor, så den er et fint utgangspunkt for bytur. Gaten The Shambles, er veldig sjarmerende, men også folksom. Markedet like ved var vel så spennende! Clifford’s Tower er ikke så prangende, men like fullt en viktig historisk bygning og et spesielt landemerke. 

I dag valgte vi å ta en guidet gåtur i byen tidlig på dagen. Det var en suksess, selv om noen av oss hoppet av etter to timer da de yngste var litt trøtte og slitne. Guiden var så ivrig og hadde så mye å fortelle at han hadde mye mer på lager da tida egentlig var gått! Det var interessant å lære med om Yorks historie og få litt innblikk i livet her i middelalderen. 

I kveld tok mannen med de eldste ut på kveldstur, mens jeg ble hjemme med minstemann. Det ble greit for alle. 

Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..