Englandsferie

Vi er på sommerferie i England. Fredag morgen startet vi grytidlig og kjørte til Sola for å fly til London. Etter en forsommer med mye ulykker, vegarbeid og kø, var det en fryd å kjøre alle milene uten en eneste hindring og nesten ikke en bil på veien. Ulempen var at vi var altfor tidlige på plass på gate 8, og minstemann ble lei av å vente før vi hadde begynt. 

Vi hadde en fin flight over havet, og minstemann var nå oppglødd hele veien. Da vi kom i passkontrollen på Heathrow, måtte amerikaneren stå i 50 min i kø for å komme gjennom, og tålmodigheten ble satt litt på prøve. Men da vi alle var gjenforent, var det bare å komme seg til shuttlebussen som skulle ta oss til leiebilselskapet. Her var det mer venting, for selv om bilen var forhåndsbestilt, var det kø og signering og diverse. 

Å kjøre i en fremmed bil, med rattet på feil side og med trafikken på feil side rett ved en av de mest trafikkerte flyplassene i Europa, er ingen spøk. Når man i tillegg har glemt holderen til GPS-en og ikke skjønner hvordan man skal komme seg ut/inn av av- og påkjørslene, er det lett å bli frustrert. Men etter et par feilnavigeringer, kom vi oss på riktig vei og i riktig retning. Men her var det kø. Ikke sånn vanlig saktegående trafikk, men plutselig helt stans, så sakte, så plutselig opp i 80 km/t for så å plutselig stoppe igjen. Vi brukte 5 timer på strekningen som var beregnet å ta litt over 3 timer. Konklusjonen på denne dagen var at reising innebærer mye venting. Og mange uforutsette hendelser. Og gjerne i kombinasjon. 

Men omsider var vi fremme i York, i et koselig hus leid gjennom Airbnb,sentralt ved bykjernen. Her har vi god plass, en liten hage, flere rom og luft under taket. Vi har selvsagt også bratte trapper med teppe i, gasskomfyr, og engelsk standard på dusj og toalett: Lite trykk på vannet og begrensninger på varmtvannet. Med andre ord – helt som det skal være! 

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..