Tilbakeblikk

Året 2015 er snart historie, og bloggleverandøren min, wordpress, ga meg en oppsummering. Innlegget «Varme votter» fra 2014 er det mest populære innlegget, etterfulgt av Erik Byes dikt «Vår beste dag» fra 2011. På tredjeplass kommer to innlegg med glutenfrie brødoppskrifter, også de skrevet tidligere år. Dermed viser det seg at bloggen fungerer som jeg ønsker, ikke med aktualiteter og ferskvare, men som en skattkiste hvor man kan finne tilbake til gamle og gode saker.

Når jeg skal oppsummere året 2015 for meg selv, er jeg mest fornøyd med to ting; ny stilling på jobb og gjennomført halvmaraton i Oslo i september etter belastningsskaden. Begge deler har krevd at jeg har måttet komme meg ut av komfortsonen og utfordre meg selv, og begge deler har krevd en ekstra innsats over lengre tid. Det å jobbe målrettet for å oppnå noe har ikke vært typisk meg. Jeg er vanligvis av den typen mennesker som ser hva som dukker opp rett foran meg og så gjør det beste ut av det, uten for store forventninger og uten for store skuffelser. Å velge en retning og stake ut en kurs har skjedd gjennom flere år og på flere måter, og det kjennes både riktig og godt. Det er alltid en risiko ved å gjøre valg, og fallhøyden kan være stor når man er vant til å søke trygghet; men tilfredsstillelsen ved å velge noe bedre, sunnere og riktigere overgår usikkerheten og gjør rett og slett livet mye bedre.

Året som er gått har også gitt skuffelser og motgang. Noen av dem er konsekvenser av valg jeg har tatt, men de fleste av dem har vært saker utenfor min kontroll. Den beste måten å takle disse på er sjelden å spørre «hvorfor?» men heller «hvordan?». Ikke gjøre seg til offer og lure på hvorfor dette skjer meg og mine, men heller se etter løsningen på hvordan man kan løse det eller leve med det. Mye kan takles ved en positiv innstilling, samtidig som man har realistiske forventninger til livet, noe Kolbein Falkeid beskriver så godt i diktet «Landet som aldri var«.

Gårsdagen er forbi, morgendagen kjenner vi ikke.
Dagen i dag kan bli din beste dag!

Motivational-Inspirational-Life-Quotes-1506

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..