Jul

Straks er det jul. De fleste gavene er handlet inn, kakene er bakt og støvet forvist til de mørkeste krokene. Det har ikke blitt så mange kaker i år, og minst to av sortene ble mislykket. Kakemanndeigen ble full av smørklumper og de glutenfrie pepperkakene jeg har laget hvert eneste år ble plutselig altfor flate og fløt i hverandre. Men pytt. Bakingen var like koselig, og luktene i huset de samme. Og de fleste småkakene blir spist om de er litt for flate eller tjukke.

Juletreet kom inn i varmen i går. Men juletrefoten er vekk. Gikk den virkelig i stykker i fjor? Eller har vi lagt den et lurt sted, så lurt at vi ikke finner den? Vi må i alle fall ha ny, det er sikkert.  Jeg har i alle fall ekstra pærer til juletrebelysningen i reserve, for det finnes ikke noe så trist som et tre uten lys, om det så bare er i et døgn til man får kjøpt nytt.

Aldri har jeg gjort så lite ekstra rent som i år. Siden vi bor i et utrydningstruet hus, er motivasjonen til å gjøre noe ekstra lik null. Vanlig rengjøring må til, så klart, og litt ekstra på kjøkkenet, men ingen gardiner er tatt ned og ingen tepper er banket. Vi får se om lysten kommer til våren. Jul blir det uansett.

Foruten juleforberedelser er det løping som blir prioritert av fritidsaktiviteter. Jeg er skadefri, og så lenge jeg er nøye med styrketrening og tøying, er kneet helt bra. Det knirker litt innimellom, men ikke noe som ikke lar seg ordne ved egeninnsats. Det er fantastisk å vite at jeg nå er i stand til å løpe en halvmaraton når som helst. Ikke fort, men trygt. Med halvannen times løpetur annenhver uke har jeg basisen på plass. Jeg har begynt å sysle med tanken på å løpe et helt maraton i 2017, det hadde jo vært en fin 40-årsmarkering? Hvis kroppen tåler det og motivasjonen ikke daler, vil jeg ha det som et langsiktig mål.

Og så fra enda en ting til en annen: Jeg har oppdaget et nettsted som jeg liker overraskende godt. Har du den minste interesse for sunn mat, gode naturopplevelser og et kritisk blikk på forbrukersamfunnet, ta en titt på Harvest.no. Og pinnebrøddeigen fra deres hakkespettbok smakte fortreffelig på dagens båltur.

Og med dette rotete blogginnlegget ønsker jeg mine lesere en riktig god jul!

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Trim og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Jul

  1. bollefrua sier:

    God jul! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..