Montpellier

I dag var det tid for bytur. Vi valgte å spasere til byen for å bli litt kjent og for å bevege oss litt. Fra her vi bor i Castelnau-Le-Lez er det ca. 3,5 km inn til sentrum av Montpellier. Vi fulgte trikkesporene inn til byen, slik som eldstedatter og jeg gjorde i går på løpeturen. Målet var Place de la Comédie, byens torg og midtpunkt og et av de største bilfrie områder i Europa. I en stor omkrets rundt dette lå byens gamleby og gågater. Et vell av små smug, spisesteder og butikker lå klar til å friste oss. Og vi lot oss friste! Ferske croissanter med kraftig espresso til smakte fortreffelig. Minstemann fikk førsteretten til å velge butikker, og snart hadde han gjort flere bra kjøp enn noen av oss andre. Feriepengene satt løst! 

Da vi var ferdige med byturen, var det lettvint å sette seg på «blomstertrikken» og suse hjem på noen få minutter. Praktisk når hver trikkerute har sin fargerike design!

"Vår" trikk og trikkelinje!

«Vår» trikk og trikkelinje.

I kveldingen ville mannen ha seg en lang sykkeltur, så da var det shoppingtur til Odysseum for oss andre. Et «utendørs» shoppingsenter med litt av hvert av butikker. Her må kanskje noen tilbake og se seg litt mer om…

Det har vært litt sol og litt skyer i dag, men med behagelige 27 grader gjør det ingenting om ikke sola skinner hele tida. 

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..