Den snilleste måneden

Selv om glansede reklamebrosjyrer i over en måned har prøvd å fortelle at det nærmer seg jul, har jeg bevisst oversett det og ikke latt meg påvirke til å tro at man må begynne å stresse før november er i gang. Man må ikke stresse i november eller desember heller. Det er rett og slett ikke nødvendig. Ikke er det verd det heller. Når man tror man må det og det, er det best å ta et skritt tilbake og spørre seg om man virkelig må. Man ikke gå på alle juleavslutninger, julefester, julekvelder, julekonserter og julebord som man får invitasjon til. Man er ikke en dårlig foreldre om man velger bort et par arrangementer som kommer på toppen av alle de andre. Man er ikke usosial og kjedelig om man ikke ønsker å delta i alt som de andre skal delta i.

Nå gleder jeg meg til neste uke når adventstiden begynner. Da har jeg gitt meg selv lov til å ta frem julemusikken og adventslysene. Så gleder jeg meg til å kjevle en deig eller to med barna og å ta en tur i julepyntede gater så de kan få handlet noen små gaver til besteforeldre og fettere og kusiner.

Men dette kan enda vente litt. Først skal november ebbe ut, den snilleste måneden uten krav av noe slag. Den er herlig tom for alt «burde, burde». Det eneste den inneholder for meg er litt planlegging av de neste ukene så jeg får tid til det jeg vil ha tid til og rom for det jeg vil ha rom til. Som å gjøre ingenting. Innimellom.

Og synes du det ser ut til at alle andre har en mer perfekt førjulstid enn deg, så husk at alle viser bare det de ønsker å vise. Ta deg tid til å lese dette fine innlegget av CecilieTS. Det viktigste er ikke å ha et lekkert inngangsparti, det viktigste er å ha det bra på innsiden. Helt innerst.

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..