Råd mot dårlig humør III

Jeg har tidligere skrevet om tips mot dårlig humør, bl.a. her og her. Det er kanskje optimistisk å tro at mine enkle ord på bloggen kan hjelpe noen til å bli i bedre humør, men det er verd forsøket?

I vintermånedene har jeg to mål som jeg synes hjelper mot dårlig humør; det ene er å være sosial og det andre er å være i jevnlig fysisk aktivitet. Og så synes jeg det hjelper å være ute. Ok, det var tre ting, men det å være ute og det å være i fysisk aktivitet er ofte to sider av samme sak. Det er lett å sette seg til i sofaen med pc, mobil eller tv og sløve seg gjennom de mørke ettermiddagene og kveldene. På denne tiden når det er mørkt like etter middag, er det ikke alltid lett å finne energi til det man ønsker. Men tar man seg sammen og ber en venn over på kaffe, tar et kafèbesøk med partneren en kveld eller kombinerer fysisk aktivitet og å være sosial, gir det ofte både energi og godt humør. En god tur i snakketempo med ei venninne er både sunt og hyggelig.

Å være sosial kan også være så enkelt som å engasjere seg med barna hjemme, ta seg tid til å spille spill, lage mat sammen med dem og lese bøker og lekser sammen. Sammen med småfolket i familien blir man ofte i godt humør. Legg bort sosiale medier, skru av tv-en og gjør noe hyggelig sammen – kanskje lage en fotobok over året som er gått?

Peanuts-depressed-Stance

Dette innlegget ble publisert i Humor, Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..