Å komme hjem

Etter noen dager på hytta, var det godt å komme hjem igjen. Godt å være hjemme der man hører til, sammen med sine der man har alt man trenger. Nå har vi for så vidt det på hytta også, men å være hjemme er alltid noe eget. Og selv om jeg liker å reise og har blitt mer glad i det med årene, er jeg en veldig hjemmekjær type. 

Å komme hjem i litt større betydning kan bety å finne sitt egentlige mål med livet, å høre til et sted, å være trygg. Det kan bety å føle seg elsket slik man er, uten å måtte være sånn eller gjøre sånn. Jeg synes den enkle lille sangen av Gøte Strandsjø sier det fint: 

«Som når et barn kommer hjem om kvelden og møter en vennlig favn, slik var det for meg å komme til Gud, jeg kjente at der hørte jeg hjemme. Det var en plass i Guds store rom, en plass som lenge ventet meg. Og jeg kjente : Her er jeg hjemme, jeg vil være et barn i Guds hjem.”  

Jeg er også så glad i diktet «Henta» av Johann Grip. Å få være liten og ha noe å tro på som er større, klokere og sterkere, er noe mange mennesker har behov for. For meg er det selvsagt at dette «noe» er Gud. Det er han som henter eller venter i andre enden når livet en gang tar slutt. Det er han jeg hører til hos, det er han som gjør meg trygg. Og når den dagen kommer at jeg er ferdig med livet her, håper jeg at jeg møtes med ordene  «Velkommen hjem!»

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Å komme hjem

  1. Tilbaketråkk: Hjem | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..