Daglig brød

Etter at den voldsomme lavkarboepidimien har lagt seg litt, er det litt mer stuerent å snakke om brød. Jeg er glad i brød, i godt brød. Brød med god skorpe, god struktur og som metter frem til neste måltid. Derfor tar jeg meg ofte tid til å bake brød selv, det er en av hverdagsgledene, både å bake og å smake.

Eltefritt brød eller «ikke-rør-brød» er det en stund siden jeg har bakt, men nå måtte jeg ha en ny dose av dette brødet. Deigen skal heve i et halvt døgn, men det er så enkelt å lage at det eneste virkelige arbeidet er å vaske bollen etterpå. Denne gangen ble det småbrød, ciabatta, og alle damene rundt bordet som smakte på det, syntes det var godt. Se oppskrift på bloggen Mat på bordet. 

For når et menneske får spise og drikke og har glede av alt han eier, er også det gitt av Gud. (Fork. 3,13)

«Gi oss i dag vårt daglige brød», ber vi i Fadervår. Og Jesus lærer oss: «Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn». Har du smakt på den åndelige maten i dag? Hvis ikke, anbefaler jeg ressursen «Ladepunkt«. Her er det lagt opp til en åndelig matstasjon, et sted å få mat som varer, ikke bare for dette livet, men for alltid.

«Smak og se at Herren er god!» (Salme 34,9)

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..