Bak fasaden

Det er så lett å få inntrykk av at alle andre har det så greit, er så vellykket og har alt de trenger og mer til, spesielt på de sosiale mediene. Men også i det virkelige livet. Hvem har ikke følt seg ille til mote etter å ha bladd seg gjennom dameblad, interiørblad og andre glansede forsider med alt på stell og pene vellykkede mennesker og tenkt – hva med meg?  Jeg passer ikke inn i denne virkeligheten?

Vi er mange som er flinke til å pusse fasaden, men er vi gode til å slippe mennesker inn bak fasaden? Hva med å slutte å unnskylde seg over hvordan vi ser ut, hvordan huset er, hvordan barna oppfører seg og heller innrømme at – vel – sånn er vi? Hva med å vise litt av svakheten, og dermed la andre få mulighet til å være ærlige med hvordan de har det?

I Familie og mediers artikkel forteller ei ung jente om at bak hennes tilsynelatende vellykkede statusoppdateringer på Facebook, var ei jente som virkelig strevde, og som var så langt nede at hun tenkte på selvmord. Hvorfor? Hvorfor holder vi på med denne falskheten? Er jeg med på å opprettholde denne falske fasadepussingen?

Så er kanskje ikke Facebook det beste stedet å vise hele verden hvordan du har det på en dårlig dag. Men jeg tror likevel mange av oss kan øve oss i å være litt menneskelige, vise litt ærlig liv og slippe andre til bak fasaden. Det hadde åpnet for litt medmenneskelighet.

Vi som bor i et av verdens beste land, kan ikke si oss enige med Bibelens ord om at vi vet hvordan det er å ha for lite mat og å sulte. Men vi vet kanskje noe om å ha det vondt på andre måter. Og vi vet noe om å ha det godt. Og kanskje vi kan lene oss mot vår Frelser og si: «Jeg klarer alt i HAM som gir meg styrke».

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, kristendom, Oppmuntring og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bak fasaden

  1. komadyret sier:

    Heisann, Nøstebarndressen min er strikket i dobbel tråd 😉 Jeg har brukt NZ lammeull istedenfor nøstebarn sitt, da dette er likt. Ha en fin dag 😉

  2. Tilbaketråkk: Sårbarhet | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..