Råd mot dårlig humør II

I et tidligere innlegg har jeg gjengitt råd mot dårlig humør fra en annen blogger. Dårlig humør dukker opp fra tid til annen, hos noen oftere enn hos andre. Ifølge diverse forskning kan riktig mat og drikke bidra til godt humør. Ifølge egne erfaringer hjelper ofte musikk mot dårlig humør. Og ifølge andres erfaringer kan en god latter forlenge livet, og ikke minst gjøre det godt mens en lever.

Jeg kommer derfor med følgende nye råd mot dårlig humør, helt uten vitenskapelige bevis:

1). Drikk vann! Ifølge Daily News kan selv lett dehydrering (spesielt hos kvinner) bidra til både svimmelhet, manglende konsentrasjon og dårlig humør. Dette visste vi vel strengt tatt fra før..

2) Skriv dagbok! Å notere ned hvordan man har det, enten i ei bok eller på en blogg kan hjelpe til å sortere tankene og ofte bidra til et bedre humør.

3) Le! Finn noen gode klipp på youtube, tenk tilbake på morsomme øyeblikk eller treff en venn som kan få deg til å le. Her har du et par klipp å le av: Senkveld med Thomas og Harald og en herlig flause og Arild Riise i nyhetssending som ikke klarer å slutte å le

4) Rydd! Hvis du har kaos i hodet, har man ofte energi i kroppen. Bruk den til noe som du  har glede av etterpå. Hvis det blir ryddig rundt deg, blir det ofte mer system i tankene også.

5) Dans! Finn noe musikk med god rytme, f.eks. introsangen til lørdagsbarneTv (i alle fall hvis du er like barnslig som meg) eller denne sangen til Melissa Horn som kanskje ikke er så superglad, men har god rytme.

Og hvem vet? Kanskje du ender opp med så godt humør at du kan være en smittekilde til godt humør hos de som er rundt deg?

 

Dette innlegget ble publisert i Humor, Musikk, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Råd mot dårlig humør II

  1. Tilbaketråkk: Råd mot dårlig humør III | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..