Lys til nattsvart jord

Det er en stor glede å finne frem cd-ene med julesanger nå i månedskiftet november/desember. Ja, jeg har ennå cd-er; det er ikke helt «ut» ennå, eller? Julemusikken deles også mer i huset enn annen musikk som høres på øret, og vi hører julesanger både på mac-en, i bilen og på cd-spilleren.

En av de fine nye sangene som kom for et par år siden, er Helene Bøksles «Lys til nattsvart jord». Den har en poetisk og fin tekst, og hovedbudskapet er lyset som kom til vår mørke jord i Jesusbarnet. «Og der hvor jord og himmel møtes, i barnet som ble lagt på strå, der kan vår lengsel finne hvile og vår tanke forstå». Jeg vet ikke helt om vår tanke faktisk kan forstå dette, at Gud ble menneske og født som et lite barn, men vår lengsel kan absolutt finne hvile der. Julebudskapet bringer lys til vår nattsvarte jord!

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Musikk, Oppmuntring og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..