Neeltje Jans

Siden det var ganske bra værvarsel for i dag, planla vi at vi skulle bruke denne dagen på Neeltje Jans, en park som er laget rundt deltaverket ved Oosterschelde ute ved Nordsjøen. Her er det informasjon om stormsikringen, filmer om byggingen av anlegget, 3D-film av livet under vann og mange forskjellige interessante og gøye ting som handler om vind, vann og bølger.

Vi fikk testet både orkanmaskinen, sett tidevannet flomme inn gjennom enorme demningsverk, sett flotte utstillinger og akvarier og opplevd sjøløveshow på nært hold. Men det gøyeste for alle barna, var vannrutsjebanen som vises på bildet.

De kjørte en eller to av gangen i en slags gummibåt ned bakken, og de fikk ganske så god fart. Men uten å bli våte; vannet var bare et middel til å få fart i båtene. Spesielt minsten ble helt hektet, og hver gang det ble en liten pause, måtte han han noen runder til med rutsjing. (Alle bildene er fra nettsiden til deltaparken.)

På denne ferien har det av en eller annen grunn blitt sånn at det er spennende etapper i Tour de France sett med norske øyne hver gang vi er på lange dagsturer. (Det har skjedd tidligere år også.) Dessverre går det ikke an å se videoklipp fra de norske mediene utenlands pga. rettigheter.  Men det er ingen tvil: Det er gøy å være norsk 🙂

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..