Hav og himmel

Blir dette den siste feriedagen med fint vær? Langtidsvarselet tok en helomvending i går, og vi var realister og valgte å gå på stranda i dag før det dårlige været eventuelt slår til. Vi valgte også igjen å følge vertskapets anbefalinger, for de har gjort grundig arbeid i research og beskrivelser. Stranda øverst på lista var i Rockanje, en liten plass ved kysten utenfor Rotterdam. Med 45 minutters kjøretid var det ikke langt unna. Vi prøvde å komme oss litt tidlig av sted, men før vi dro måtte vi bidra litt for våre boligbyttere hjemme. De etterlyste informasjon om sykkelruter og fjellturer, og mannen sendte en del info til dem på e-post.

Det var deilig å komme ut til kysten med salt hav,  fin sand og ikke så mange mennesker. Det var delvis skyet hele tiden, men varmt nok til å slappe av i bikinien, og da kan man ikke klage. Litt kjipt var det at ører og øyne ble sandblåst, men det hører vel med i strandpakka? Marihønene derimot hadde tydeligvis gode utviklingsmuligheter på stranda, for det krydde av dem. Minsten ble riktig kamerat med en av dem, og kunne nesten ikke gi slipp på den da vi gikk tilbake til bilen. Er marihøner et vanlig fenomen på andre strender, tro?

På vei til og fra stranda, fikk vi se hvilken enorm trafikk som går ut og inn til Rotterdam! Det var trailere så langt øyet kunne se, og industri, kraner og tanker overalt. Vi var ikke innom byen, men det var ikke vanskelig å skjønne at vi var i nærheten av en enorm havneby.  I morgen skal vi inspisere den på nært hold, enten til «lands eller vanns».

Her er en liten stemningsrapport så langt:

http://www.flickr.com/photos/42623204@N03/sets/72157627178887706/

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..