Boligbytte

Da er ferien vår i gang. Den startet i går da vi tok Superspeed over Skagerak og kjørte rundt 100 mil til Nederland. Turen gikk overraskende bra, tross perioder med stekende sol og 28 grader i skyggen (airconditionen virker ikke). Barna var utrolig tålmodige og klaget minimalt, og Mathias utbrøt en times tid før vi var fremme at det var “utrolig deilig” i bilen. Da hadde vi sittet i bil i rundt 10 timer, kun avbrutt av to korte pauser.

Vi kjørte tvers gjennom Danmark uten stopp og spiste medbragt nistemat og iskaldt vann på første rasteplass i Tyskland. Der var det overfylt av søppel og nærmest tette toaletter, så her gjorde vi bare det vi måtte og så kjørte vi videre. Neste pause tok vi på BurgerKing, da var vi tørste og sultne og fylte opp rikelig på væskekontoen. Så var var fremme litt over 21.30 i Zwijndrecht, mye tidligere enn antatt. Phillip kjørte godt på der han kunne, og pausene ble kortere enn vi hadde tenkt, så ingen var spesielt trøtte da vi kom frem. Bare veldig varme og litt stive i bena.

Vi bor i et koselig murhus, vertikaldelt, og både hus og hage minner om tidligere boligbytter i Nederland, England og Tyskland. Til barnas store glede har de både katt og kanin her, og de er stadig ute og kjæler litt med dem. Dessverre er ikke kaninen så kjælen, men Nina mener hun skal vinne tilliten til den utover i uka.

Etter en god natts søvn og en frokost med det obligatoriske nederlandske pålegget “sjokoladehagl”, tok vi turen til Kinderdijk, et område med 19 vindmøller bygd rundt 1740-tallet, og som står på Unescos liste over bevaringsverdige områder. Vi kunne gå inn i den ene, og der stod utstyret slik som det stod da vindmøllen var i bruk. Det var små filmer som forklarte vindmøllenes prinsipper, og det var utstilt utstyr, klær og møbler fra gamle dager. I et annet hus var det en filmfremvisning som forklarte på en underholdende måte hvorfor vindmøllene ble bygd og hvordan de fungerte. Filmen var tekstet på engelsk, og alle unntatt Mathias kunne følge med.

Et slags ordtak vi var kjent med fra før sier det på denne måten: “Gud skapte hele verden unntatt Holland, det skapte hollenderne”. Det er helt utrolig hvordan de har demmet opp vannet og “skapt” land av store sumpområder. Til og med barna lot seg fascinere.

I ettermiddag har jentene og jeg vært på en liten sykkeltur i nærområdet. Vi syklet rundt som dronninger, for sittestillingen på syklene er helt annerledes enn hjemme og man får en oppreist, avslappet sittestilling. Det er jo helt topp her, for det finnes jo ikke bakker. Vi fant ut hvor butikken ligger, vi fant sykehuset (som vi håper vi ikke får bruk for) og vi fant togstasjonen.

Været har vært fint, rundt 22 grader og delvis skyet. Vi håper på mer sol de neste dagene!

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Boligbytte

  1. Ingrid sier:

    Høres ut som en perfekt start på ferien! Her hjemme er det noe mer variabelt så noen hetebølge er det ikke i nærheten av….. Vi er hjemme igjen fra noen deilige dager på hytta og håper på noen fine dager hjemme før vi reiser ut igjen! Kos dere – og hils Phillip og si at jeg ikke har glemt toyotaer og ferrarrier!

  2. Marie Haraldseid sier:

    Så gøy det skal bli å følge dere…. Synes det er stilig ferie dere velger; kanskje vi gjør det samme om noen år.Hils alle; akkurat i dag er det deilig å værei Norge medsol fra skyklar himmel og deilig varme. Trengs nå på slutten av ferien!
    Håper dere koser dere masse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..