Grønn glede

Det slo meg i går da jeg syklet hjem fra byen. Så mye enklere det er å leve grønt nå med  vår og sommer, kontra høst og vinter! De store miljøverstingene biff, bil og bolig er ganske uunværlige når moderlandet viser seg fra sin dystre side midtvinters, mens nå når det er vår er det ingen sak. Hvor lett er det ikke å spise grønt når det bugner av grønnsaker fra den lokale gartneren? Og så deilig det er å rusle, sykle eller hive seg på en buss når man bare kan trø rett i skoene og labbe ut av døra! Og hus – som haren sier: «hus i hver busk, hus i hver busk». Greit nok å ha tak over hodet om sommeren også, men energi og varme trengs det lite av.

Det har slått meg at det som jeg før så på som en traust og gammeldags livsstil, nå kalles grønt og miljøvennlig. Enkle ting som å ikke kaste mat, kjøpe ordentlige varer som kan fikses i stedet for å kastes og bil/buss/tog-turer i stedet for sydenferier er alle gode ting som de fleste kan gjennomføre.

En annen ting som slo meg her om dagen er at det er vanskeligere å leve grønt når man har lite tid. Man hiver seg i bilen, kjøper lettvinte og usunne middager og gidder ikke resirkulere alt man kunne. Hvis man jobbet litt mindre og levde litt mer, tror jeg mange kunne bidratt til et grønnere levesett.

Kan jeg friste med mer grønn inspirasjon? http://www.mojomagasin.no/

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..