Overskudd

Overskudd er en god ting. Overskudd av penger, overskudd av krefter, overskudd av tid. For tiden er det ikke så mye overskudd på kontoen, akkurat, men heldigvis har jeg overskudd av krefter og faktisk også av tid, selv om jeg aldri har jobbet så mye som nå, etter at jeg fikk barn. (Lønnet arbeid, vel å merke.)

Jeg tror det er forskjell på hva som gir oss overskudd. For noen kan trening gi overskudd, for andre blir det bare stress. For noen kan musikk gi overskudd, for andre er det bare støy. For noen kan arbeid gi overskudd, for andre er det bare ork. Det viktigste er vel å vite hva som gir en selv overskudd.

En ting er sikkert: Man kan ikke gi videre til andre noe man ikke har nok av selv. Man kan kun gi av overskuddet. Du vet – sånn som på flyet: «Dere som har med barn, skal først ta oksygenmaska på dere selv. Så kan dere hjelpe barna deres». Har man ikke fått på sin egen oksygenmaske, klarer man ikke å hjelpe barna. 

I det åndelige liv er det på samme måte. Vi må først bli fylt av kjærlighet fra Gud, før vi kan gi kjærligheten videre. Prøver vi å produsere den selv, går vi tom etterhvert. Vi kan slippe å slite og streve for selv å nå Gud, Han har selv kommet oss i møte med sin kjærlighet gjennom sin Sønn.

Overskudd er ikke noe man kan produsere selv. Det er noe man får. Hos Gud er det en utømmelig kilde til overskudd. Har du fylt opp din åndelige overskuddstank?

Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod. (Joh. 10,10)

Dette innlegget ble publisert i kristendom og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Overskudd

  1. Tilbaketråkk: Å være menneske | Ord om ord

  2. Tilbaketråkk: Å være menneske | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..