Nytt år – nye muligheter

Da var januar 2011 her, med vinter, snø og kulde. Skjønt kulden er ikke i nærheten av hva den var forrige måned, da vi hadde opp mot 20 kuldegrader. Nå ligger temperaturen og vipper rundt nullpunktet, et par grader under og et par grader over og noen ganger midt på.

Foreløpig er det ganske så vakkert ute, med flere centimeter snø på hustak, hager og trær. Men jeg er ikke særlig glad i vinteren. Jeg liker verken kulda, snøen eller mørket. Iblant kan det være fint, selvfølgelig, men i det store og hele synes jeg mest det er til bry. Men mens det ennå er lenge til lyset og varmen kommer, må man gjøre det beste ut av det. Etter å ha ryddet bort julepynten, kjøpte jeg noen nye planter, noen avskårne roser i en fin farge og så har jeg tent flere lys enn før. Og så er det deilig å jobbe utenfor huset på denne tida. Selv om det kan være kjipt å komme seg opp og ut, så er det herlig å være på jobb med mange trivelige mennesker og mye å gjøre.

Så spørs det da hva dette nye året vil bringe. Og i hvor stor grad man skal seile avsted og se hva som kommer, eller om man aktivt skal velge sin kurs. Akkurat dette synes jeg kan være litt vanskelig. Jeg er nok den litt tilbakelente typen som bare venter på at ting skal skje, men iblant blir jeg utålmodig og trår bevisst ut i nytt og ukjent terreng. Hos Holley Gerth fant jeg et visdomsord om dette: «Fear is nothing to be afraid of – it`s just the door we push through to get to the other side». www.holleygerth.com

«I menneskets hjerte er det mange tanker, men Herrens beslutning står fast», står det i Ordspråkene. Og når vi samtidig vet at «for Gud er ingenting umulig» (Matteus 19,26), kan vi gå trygt inn i et nytt år med forventning og glede og med «utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss,  med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus» (Hebr. 12,2).

Dette innlegget ble publisert i kristendom og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Nytt år – nye muligheter

  1. Grete sier:

    Tilbakelent og til tider utålmodig jeg også :). Gode ord du trekker fram her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..