Hva leser du?

«Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er». Et kjent ordtak, det der. Ofte når jeg er på biblioteket, tenker jeg: Si meg hvilke bøker du leser, og jeg skal si deg hvem du er. Jeg innbiller meg at jeg er vanskelig å putte i bås på bakgrunn av hvilke bøker jeg leser. Jeg er ganske altetende på det området. Men er jeg blitt voksen nok til å innrømme at alle bøker fortjener ikke å bli lest ferdig. Jeg låner mange som jeg bare begynner på.

I går kom jeg hjem med disse bøkene:

Jeg forelsket meg aldeles i den til høyre; nemlig «Damenes detektivbyrå nr. 1» http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1456079 av Alexander McCall Smith. Da jeg nevnte det for ei venninne, tipset hun om at den også fantes som tv-serie. Det må jeg sjekke ut.

Jeg har også pløyet gjennom den til venstre i helga, http://www.bibel.no/nb-NO/sitecore/content/Home/Hovedmeny/Nettbokhandel/Boker/Kultur%20og%20samfunn/Uten-at-dere-blir-som-barn.aspx og den var fin, men ganske dyster og ikke akkurat ei bok jeg vil anbefale til alle. Den handler om tvilen til en prest, om Gud virkelig finnes.

Boka med det «tøffe» omslagsbildet, er ei typisk amerikansk bok, den handler om par-forhold i kristent lys. Kommer nok til å blade i den, men kanskje ikke lese den fra perm til perm.

Så er det ei igjen, og den er av den forfatteren som skrev «Sjokolade», Joanne Harris, boka som ble filmatisert med Johnny Depp og Juliette Binoche i hovedrollene.

Hva leser du om dagen?

Dette innlegget ble publisert i Litteratur og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hva leser du?

  1. Åse sier:

    øya…….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..