Ja til…

Jeg ble inspirert av Marte Rostvåg Ulltveit-Moe som hadde en fin spalte i avisen Fædrelandsvennen i dag. Hun – som er opptatt av grønn framtid – sier nei til mye som forårsaker dårlig miljø, men hun sier dermed ja til så mye annet. Jeg kjente meg litt igjen. Jeg – som er opptatt av fornyelse i menigheten – har blitt oppfattet som veldig negativ til mye av det som i dag skjer i menigheten. Men jeg ønsker ikke å bli oppfattet som negativ til alt – selvfølgelig. Så nå vil jeg – som spaltisten i Fædrelandsvennen, liste opp noen av sakene jeg sier ja til:

Ja til barnevennlige gudstjenester. Jeg ønsker kortere prekener, gladere salmer og enklere ord.

Ja til levende trosliv. Jeg ønsker at det skal være rom for Guds ord ikke bare i gudstjenesten, men også i aktivitetene våre.

Ja til den alminnelige kirke. Jeg ønsker å høre til en menighet som er evangelisk-luthersk og som tror at det kan finnes kristne mennesker i alle kristne menigheter.

Og så kan jeg ikke unngå å assosiere ordet «ja» med bibelspråket: «For i ham (Jesus Kristus) har alle Guds løfter fått sitt ja.» 2. kor. 1,20.

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, kristendom og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Ja til…

 1. Birgitte sier:

  Interessant! For å fortsette den positive tankegangen, og kanskje bygge noen broer, så har det heldigvis skjedd ganske mye positivt i menigheten både i forhold til gudstjenesten og andre aktiviteter i de siste årene, sammenliknet med årene før der….. Det som skiller folks oppfatning, er kanskje hva man fokuserer på og øye som ser. Hvis man ser alt som ikke har skjedd, blir mye negativt, hvis man ser på alt som faktisk har skjedd, så går mye i riktig retning…?

 2. Åse sier:

  Jeg sier bare Amen, Anne grete!!

 3. Åse sier:

  …og en annen ting..Gud har ikke tid til å vente!!!!

 4. Janne Birgitte Prestvold sier:

  Hurra for deg, Anne Grete! Vi trenger sånne som deg, og dine innspill! Synes det er trist at barna mine vokser til uten å ha opplevd å ha blitt inkludert og tatt på alvor i gudstjenestene. Tenker på alt de kunne fått med seg hvis det bare var et ønske om å legge litt mer til rette sånn som du sier » ja » til – jeg er tindrende enig med deg!
  Stå på, og god helg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..