Siste natt i USA

Da var feriereisen vår nesten over. Selv om det er nesten et døgn til vi reiser, føles det sånn. I morgen skal vi sjekke ut kl. 10 og så tuste rundt litt og handle litt i nærområdet til hotellet og bruke opp de siste dollarene. Hvis vi har noen. Bare noen cent i min lommebok, mulig det er noe igjen på en konto et sted..

I går var vi ute med båt til Frihetsgudinnen og Ellis Island. Etter en lang og varm kø, passerte vi sikkerhetssjekken og gikk ombord. Heldigvis var det noe å se på mens køen sneglet seg bortover, bl.a. en akrobat som kunne bøye seg og tøye seg alle veier, og som klarte å bukte seg inn i ei trang glasskasse som en annen orm. Og så var det et par trommeslagere som spilte på noen annerledes trommer; Nina tok utfordringen og prøvde skalaen på den ene, og Mathias fikk lov å prøve hos han andre. Da han ene fikk høre vi var fra Norge, spilte han sekundet etter "Ja vi elsker" på trommen!

Vi var ikke så lenge på øya med Frihetsgudinnen, men på Ellis Island var det mye å se på. Barna har jo både en oldefar og en farfar som har vært gjennom immigrasjonssystemet der. Vi så på forskjellige utstillinger, fotografier og figurer som viste forskjellige sider ved innvandringen til USA. Jentene syntes mye var interessant! Etter litt mat orket vi enda litt mer, men da båten tutet mens vi var i souvenirbutikken, slapp vi alt og løp til båten. Vi rakk å komme med, selv om det var utrolig mange andre som også skulle med. For noen folkemengder!

Jeg og de tre yngste dro hjem til hotellet i 6-7-tida, mens Phillip og Andrea så litt mer av byen. I dag har vi sett Chrysler-bygningen på nært hold, FN og Grand Central station. Imponerende alt sammen. Så hadde vi en lang og god pause i Central park mens Phillip tok seg en tur til Apple-butikken. Han kom tilbake uten å ha handlet Ipad – imponerende!? Vi måtte være med og se alle sammen etterpå, og det var helt utrolig hvor mange andre som også skulle det. De hadde ikke en eneste Ipad på lager, de klarer ikke å produsere nok til etterspørselen!

Så tok vi undergrunnen til Brooklyn bridge. Litt dill-dall der, for de la om noen av rutene i helgene. Men vi kom frem. Så var vi sultne igjen. Det blir noen matpauser og ikke så rent få toalettbesøk i løpet av en dag; i alle fall med en familie på 6 hvor magen er litt i ulage hos noen. Utsikten fra McDonalds på TimesSquare er noe for seg selv!

Nå nyter jentene å slappe av i senga, og så er det bare å lade opp til hjemreisen. Tror vi alle er glade for at det nærmer seg. Vi krysser fingrene for at vi får sove litt alle sammen i mange-tusen-fot over Atlanterhavet. Vi reiser herfra kl 20 i USA-tid, og er hjemme på Gardermoen rundt halv ti i Norge-tid. Så blir det dessverre 5 timers venting på Gardermoen, for rutene ble endret etter at vi bestilte. Men, men. Da er vi hjemme på norsk jord, og vi er så reisevante, så 😉

Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

3 svar til Siste natt i USA

  1. Hanne sier:

    God tur hjem!

  2. Anne-Grete sier:

    Takk for det! Utsjekkingstida var før kl. 12, så nå nyter vi to avslappende timer på hotellet før vi pakker oss helt ut.

  3. Elisabeth sier:

    Veldig gøy å lese!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..