Til doktor i USA

Så måtte vi til doktor likevel med Emma. I går var vi i Seaworld, og skulle egentlig være der helt til sene kvelden, men vi merket fort på Emma at hun ikke var frisk. I tillegg til vondt når hun gikk på do, hadde hun veldig vondt i halsen, mer enn en vanlig forkjølelse. Så jeg kom med det upopulære forslaget å ta henne med til doktor i går kveld. Etter litt om og men, ble det slik; vi gikk fra Seaworld kl 19, og kjorte hjem til leiligheten her. Så ble Nina og Andrea hjemme med Mathias når han skulle sove, og så dro vi til nærmeste sykehus, heldigvis bare 10 min unna.

Helsevesenet i USA er jo bygd på forsikringsordninger, så Phillip ble stående og fylle ut papirer i lange tider mens jeg ble med Emma. Etter litt forundersøkelser, ble hun sett på av en doktor, og hun tok en streptokokkprøve fra halsen. En halvtime etterpå var den ferdig, og den viste positivt utslag. Så hun hadde kraftig blærebetennelse og streptokokker i halsen. Hun fikk en kraftig dose antibiotika på sykehuset i går, og så fikk vi med resept som vi har vært og hentet medisiner på i dag. Fikk med resept til Mathias også, for han er visstnok ganske utsatt for å få det samme. Så har vi det i tilfelle.

Så nå er det å kontakte forsikringsselskapet for å få tilbakebetalt utgiftene. Vi får gjerne ikke det før vi får sendt inn papirene, så jeg vet ikke ennå om vi skal prøve å gjøre det herfra eller ta det med hjem først. Det ble 360 dollar for sykehusutgiftene, og 184 dollar til doktoren, så rundt 3000- 4000 norske kroner for det hele! Da er det greit å ha kredittkort…

Så i dag er Phillip reist til Kennedy Space senter alene, så er jeg med barna igjen i leiligheten. Det er heldigvis litt aktivitetsmuligheter her, men det er kun trådløst nettverk borte i "klubbhuset", så jeg sitter her i en slags lobby med pc-en og sender mail og skriver litt. Emma og Andrea ville lage perlesmykker, det var et av tilbudene her i dag. Og så har vi basseng rett utenfor leiligheten, og tv på alle soverommene, så vi klarer nok en dag "alene" her uten bil og uten mann.

Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

4 svar til Til doktor i USA

 1. Elisabeth sier:

  Så kjedelig da! Men da er hun nok mye bedre i morra allerede! Godt vi bor i Norge :-). Kos dere videre. Her er det nydelig sommervær!

 2. Birgitte sier:

  Off da, du får hilse henne god bedring! Håper dere slipper unna uten noe mer på noen av de andre.. Her har akkurat Martin kjørt hjemover til mamma etter å ha spydd to ganger…

 3. Ragnhild Charlotte sier:

  Akkurat lest innleggene dine 🙂 Høres gøy ut bortsett fra det med doktor :(Hilse Mathias, vi savner han! 🙂

 4. Anne-Grete sier:

  Ja, Emma er mye bedre, så dag nr. 2 i Seaworld ble mye bedre. Vi var der i går, og vi var der helt til kl 22 og fikk med oss de showene og fyrverkeriet vi gikk glipp av på tirsdag. Fantastisk! Mathias savner Kasper også, han snakker ofte om ham. Når han skal legge seg her, kommer han gjerne med en kommentar om at "nå skal Kasper også sove". Og når han ikke får lov til noe, så får nok ikke Kasper lov til det heller… 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..