Florida Keys

I gaar var vi borte hele dagen, vi kjorte tidlig, halv aatte om morgenen og satte kursen mot de sydligste oyene i Florida, Florida Keys. http://www.fla-keys.com/maps/ Vi stoppet paa Bahia Honda, der Phillip og Andrea skulle prove aa faa dykket paa ordentlig. Dessverre var det for mye vind, saa det ble ikke noe av det. Men vi var paa stranda der, ei nydelig sandstrand, og der var det mulighet for aa se noe mens de snorklet litt lenger ute. De fikk sett baade fisk, kraakeboller og noen korall-rester.
 
Saa kjorte vi ned til sydspissen, det aller sydligste i USA, Key West. Vi hadde middag paa Kentucky Fried Chicken, og det vittige var at da vi kom ut var parkeringsplassen full av honer! Skulle tro det var egenprodusert mat… Men det er kjedemat, paa samme maate som MacDonalds.
 
Vi bommet litt og parkerte litt langt fra maalet, saa det ble langt aa gaa og varmt, og det var faa steder aa finne noe aa drikke. Men vi kom til sydspissen som er markert med en slags stein, og saa ble det aa gaa tilbake etterpaa. Men med mye drikke og god tid etterpaa, var vi enige om at det var verdt det.
 
Men det ble en lang kjoretur hjem. Forst stoppet vi og gikk paa do og kjopte noe mat og drikke for hjemturen, og saa stoppet vi litt etterpaa og saa paa sola som gikk ned i havet. (Den gikk fort ned!) Da vi naermet oss Miami bommet vi paa feltene paa veien, og trodde det var bompengekontroll. Dermed kjorte vi et felt for de med autopassering, for det har vi. Men det visste seg aa vaere en ekspress-felt forbeholdt de med abonnement, og der ble vi tvunget til aa kjore i det samme feltet i mange kilometer. Ergerlig… Heldigvis sov de 3 minste, saa de merket ikke at turen ble minst en halvtime lengre… Men vi var hjemme i 11-tida, saa det var ikke helt galt. 
 
I dag har vi vaert og handlet igjen. Det er helt formiddagsprosjekt aa handle mat, for det maa GPS til og kjoring i noen kilometer, og saa gjelder det aa finne det man skal ha i noen enorme butikker. I dag provde vi WallMart, USAs storste handlekjede. Det er noe alle Obs hjemme, med baade mat og husholdningsartikler, klaer, kjokkenutstyr, fotoutstyr, ja litt av alt. Phillip fikk tak i kortleser til kamera der, for den han hadde med var gaatt i stykker. Vi handlet mat og caps-er, noen shorts og litt leker. Og saa fant vi en enkel type kjolebag, og den blir grei aa ha med paa stranda.
 
Vi hadde tenkte aa gaa paa stranda i ettermiddag, men vi satt saa godt etter middagen, at vi gadd ikke. I stedet har Phillip tatt med Emma paa padletur, for en av kajakkene har to seter, saa jentene skal vaere med paa tur, en av gangen. Det maa vaere en voksen med, for det kjorer store baater i kanalene, og det finnes ikke redningsvester her, og dessuten maa man ha litt stedssans… Saa blir det vel stranda i morgen igjen, tenker jeg.
 
Naa har Phillip lastet over bilder til mac-en, saa snart kan jeg kanskje formidle noen av dem enten her el paa mail. Faar se hva jeg faar til. Det har blitt noen hundre bilder allerede…
Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..