Mennesket er jammen tilpasningsdyktig… men ikke til alt?

Det er rart med det. Nå, etter 5 dag i Miami, er jeg nesten blitt vant til omgivelsene her. Den første dagen gispet vi nærmest over de enorme båtene, de enorme skyskraperne og den enorme luksusen. Når man ser det samme hver dag man kjører, om det så bare er til matbutikken, blir man på ett vis vant til det. Men noe blir jeg ikke vant til. Det er den enorme forskjellen på rike og fattige, som blir så synlig her. Uteliggerne i parken som sover i skyggen med alt de eier og har i en trillebag. Eller de som har eiendelene sine i ei handlevogn og triller det med der de skal. Og hun som stod på det offentlige og ikke så pene toalettet på South Beach og klippet luggen sin, i noe altfor stort tøy og med en liten trillebag med antakelig hele heimen sin i. Det blir man ikke vant til. Og i går, da vi kom i kø på avkjørselen fra motorveien, var det plutselig en mann der som solgte bunter med roser, ikke de helt ferske rosene, for 5 dollar buketten til oss som stod i kø.

Hjemme kan jeg tulle med at "det beste i livet er gratis". Frisk luft, kjærlighet og vennskap. Men jeg tror ikke det gjelder når man ikke har det man trenger. Da er det beste i livet det som kan kjøpes for penger. Et måltid mat, tak over hodet, ly for sol og regn. Livet er sannelig urettferdig.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

5 svar til Mennesket er jammen tilpasningsdyktig… men ikke til alt?

 1. Merete sier:

  Høres ut som dere har det fint ja. Litt forskjell fra hverdags livet hjemme i lille Norge og enda mindre Kristiansand. Her er alt som vanlig. deilig med sommerferie. hadde en fin kveld i Sildevika i går.

 2. Anne-Grete sier:

  Ja, vi har det veldig fint. Mye spennende å se, men også deilig å ha rolige dager her i nærheten av huset, så får man fordøyd inntrykkene litt etter hvert. Bra at dere har det bra. Alt vel med Elias?

 3. Merete sier:

  ja. Sårene er nesten helt fine, ikke hoven lengre. Men de to fortennene oppe står helt innover bøyd. skel til tannlegen 6.juli. tipper de må trekkes..

 4. Merete sier:

  Lurer på hvor lenge i tid vi ligger foran dere….

 5. Anne-Grete sier:

  Dere er 6 timer foran oss….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..