Le Mont Saint Michel

I går var vi på Le Mont Saint Michel. Øya med kloster på som ligger utenfor kysten med store tidevannsforskjeller. http://www.ot-montsaintmichel.com/ Det var en stor opplevelsen både for barna og oss voksne. Vi kom ganske tidlig og fikk parkert bilen nærme øya. Så spaserte vi hen og oppover de bratte bakkene. Vi gikk i kø, en stor strøm av turister hadde samme mål som oss denne dagen. Øya er faktisk den nest største turistattraksjonen i Frankrike etter Eiffeltårnet. Etter å ha fått i oss litt mat og drikke et stykke fra toppen, stilte vi oss opp i kø for å få billetter. Det gikk greit, og dermed kunne vi spasere opp de siste trappene til toppen, til klosteret. Der gikk vi rundt og kikket selv, og vi stod lenge ute og så på utsikten og på tidevannet som kom. Midtsommers er det lite forskjell på flo og fjære, men vi kunne tydelig se at vannet stod mye høyere da vi forlot øya, i forhold til da vi ankom. Det var stort å gå rundt der oppe og se på byggverket, høre messen og se på hagene og anleggene til munkene og nonnene. Barna lot seg også imponere.
 
Deretter tok vi turen til Grand Aqarium i St. Malo. (Eller Gran Canaria som Nina sa da hun snublet litt i ordene…!) Det var også kjempegøy. Mathias storkoste seg og kunne ikke få nok av vann og fisker. Det hele ble toppet med en tur i Nautibus; en slags undervannsbåttur.
 
St. Malo var aldeles overbefolket denne ettermiddagen, vi fant ingen steder å parkere i nærheten av bykjernen, og da vi kom i utkanten og fant både parkeringsplass og spisesteder, viste deg seg at spisestedene ikke åpnet for servering før kl. 19. Dermed ble det å kjøre hjemover og spise middag på McDonalds i stedet for.
 
Alt i alt en dag med store og minnerike opplevelser.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Le Mont Saint Michel

  1. Elisabeth sier:

    Høres ut som dere har det fint på ferie.. Frister litt. Må si jeg ikke skjønner at dere var på så lang ferie i fjor med en Mathias som var like liten som Tobias er nå. Hadde aldri orket!! Ha en fin tur videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..