Å føle seg levende

Jeg leser boka «Radikal ro» av Kathrine Vigdel. Den leses ikke fra perm til perm, for den er litt gjentagende og noen ganger litt selvsagt, men jeg plukker med meg noen korn her og der. Et av spørsmålene hun stiller leseren er: «Når føler du deg mest levende»?

Hennes svar er ikke det samme som ditt eller mitt. Hennes svar er å leve saktere, senke tempoet, rydde kalenderen og redusere prestasjonsjaget. Blant annet. Noe av det finner gjenklang hos meg, noe ikke.

Når føler du deg mest levende?

…….

Når føler jeg meg mest levende?

 • når jeg har en god samtale med et medmenneske
 • når jeg løper rolig langtur i «evighetstempoet» mitt
 • når jeg synger sammen med andre
 • når jeg er sammen med småbarn
 • når jeg padler
 • når jeg er med på å løse utfordringer på jobb
 • når jeg ser utover havet
 • når jeg sover ute i naturen
 • når jeg er i et trosfellesskap med andre
 • når jeg går for å gå, ikke for å rekke noe

I boken «Radikal ro» siteres forfatter, professor og menneskerettighetsforkjemper Howard Thurman som skriver: «Spør ikke hva verden trenger. Spør hva som får de til å føle deg levende, og gjør mer av det. For det verden trenger, er mennesker som er levende».

Nå er det snart sommerferie, og det gir ekstra muligheter til å gjøre mer av det som får oss til å føle oss levende. Kanskje å bade i sommerkaldt sjøvann også bør med på listen over? Og kanskje det skal være noe jeg skal gjøre mer av akkurat denne sommeren?

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Å føle seg levende

 1. Tilbaketråkk: Sommer | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..