Mai

Det nærmer seg allerede slutten av mai, og som stort sett hver eneste vår, blir dagene liksom borte mellom fingrene. På denne tiden får jeg ofte et behov for å trykke «pause» på livet, på dagene, for at ikke våren skal fare så raskt forbi. Det være nydelig med fridager fra jobb midt i uka med ekstra tid til familie og venner, men ukene flyr likevel så fort at jeg har lyst å stoppe tiden et øyeblikk!

Mai er også ofte preget av frister, av begivenheter, av små mål. Når bare bemanningsplanen er ferdig, eksamenen er over, når bare konfirmasjonen er «unnagjort», – da! Så jeg prøver å stoppe opp disse dagene, og se det gode i hver enkelt dag, uten å skynde meg til neste mål, men jeg lykkes ikke alltid. Det føles som tankene går på høygir og at hvilepulsen er vanskeligere å finne. Likevel, – jeg har hatt muligheten til å sove middagslur i sola, padle en morgentur så langt jeg ønsker og løse sudoku i fleng, så jeg er ikke bare travel. Men jeg har ikke hatt ro til å lese, til å strikke eller til å tenke langsomme tanker. Det er noe annet som bruker opp det meste av hjernekapasiteten, heldigvis stort sett fine og gode ting.

I morgen er en av milepælene nådd for min del: en eksamen som skal gi meg mulighet til å ta videreutdanning på universitetet. Jeg er ganske trygg på at jeg kommer til å få stå-karakter, men dagen i dag skal brukes til å forberede meg så godt som mulig. Det er også en stor familiebegivenhet neste måned som jeg gleder meg veldig til, så da er det bare å glede seg over og glede seg til det som kommer!

Jeg ønsker deg som leser en god forsommer med et vers av den nydelige salmen «Så grønn en drakt» med tekst av Carl David af Wirsén. Hør den på svensk: her med The Real Group

Så grønn en drakt, så rik en duft
har smykket dal og enger!
Nu strykes ømt av lys og luft
de fagre urtesenger.
Hør lundens sus og bekkens brus
forkynne hva som kommer:
Omsider blir det sommer!

Dette innlegget ble publisert i Dikt, Hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..