Viktig spørsmål

Etter å ha hørt Liv Grete Skjelbreid i podcasten «Vinter i P2» fortelle om sitt viktige spørsmål til seg selv både i idrettskarrieren, men også etterpå for å få glede og trivsel i livet, ble jeg inspirert til å bruke spørsmålet til meg selv:

Hva er viktig for deg akkurat nå?

Det er februar, dårlig vær, og ennå lenge til våren. Det er den årstiden jeg er minst glad i, og i tillegg har vi smittebegrensninger pga. pandemi. Jeg synes de siste ukene har vært tunge, spesielt de mørke morgenene med nedbør, vind og dårlig føre. Når det er lite å glede seg til, eller det jeg gleder deg til er så langt borte, kan jeg bli litt mismodig. Og samtidig vet jeg at jeg har så mye å glede meg over. Og så kommer skamfølelsen fordi jeg ikke er takknemlig nok for det jeg har.

Så hva er viktig for meg akkurat nå?

– Det er viktig for meg at de menneskene jeg har rundt meg har det bra, og at jeg selv har det bra
– Det er viktig for meg å gjøre ting som gir meg energi, f.eks. være ute, være aktiv, ha blomster, så frø, være sosial
– Det er viktig for meg å prøve å ha en god balanse mellom arbeid og hvile, jobb og fritid, andres behov og egne behov
– Det er viktig for meg å legge planer for gode opplevelser, anerkjenne egne behov og si ja til mulighetene som byr seg

Derfor var det ekstra hyggelig da ei bekjent denne uka spurte om jeg ble med på Svein Tindbergs oppsetning av «Abrahams barn» i Kilden. Og fint å få en tur ut med mannen i sol og vind og vær i formiddag. Og å finne en frøpose med ukjent sort tomatfrø på hagesenteret som forhåpentligvis vil spire og trives under vekstlyset.

Og så øver jeg meg på å godta at det er lov å bli tung til sinns, det er helt ok å synes at det er mørkt og trist nå og det er greit å ikke være like godt humør alltid, på tross av at jeg egentlig har alt jeg trenger for å ha det bra.

Hva er viktig for deg akkurat nå? Lytter du til dine egne behov eller går alt på autopilot? Eller lar du deg styre av hva andre mener er viktig? Jeg anbefaler podcasten «Vinter i P2» på det varmeste. Der er det gode livshistorier, fine refleksjoner og mange inspirerende mennesker å lytte til.

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..