Podcast-tips

Jeg hører litt på podcast, spesielt når jeg løper. Favoritten er stadig «Pia og psyken» fordi jeg opplever at jeg lærer noe, det er interessante tema som tas opp og det er overraskende ofte relevante problemstillinger som jeg synes er spennende. I dag hørte jeg en podcast fra årsskiftet hvor det var en «lykkeforsker» som ble intervjuet. Hun oppsummerte episoden med å gi oss lyttere en verktøykasse for bedre livskvalitet (det er bedre å jobbe for å få bedre livskvalitet enn for å bli lykkeligere!) der man har 5 verktøy man kan bruke som hjelp for å ha det bedre:

  1. Relasjoner. Å ha gode mennesker rundt seg og bruke tid og krefter på å bedre nødvendige relasjoner er fornuftig. Har man gode sosiale fellesskap i familie, venner og kolleger, har man et godt utgangspunkt for god livskvalitet.
  2. Fysisk aktivitet. Å styrke kroppen ved å være fysisk aktiv, gir beviselig god livskvalitet. Ofte får man mestringsfølelse, naturopplevelser og fellesskap med på kjøpet.
  3. Oppmerksomt nærvær. Ved å være bevisst på omgivelsene og seg selv, vil man bli mer takknemlig og stabil og hindre stress.
  4. Lære nye ting. Det kan være så enkelt som å lese en annen sjanger enn det man leser til vanlig, lære et nytt språk, lage ny mat, få et husdyr osv.
  5. Bidra overfor andre. «Den beste glede du kan ha, det er å gjøre andre glad» gjelder fremdeles. Det bidrar til mindre selvsentrering og gir mer glede enn det man gjør bare for seg selv.

Kombinasjonen av flere er også fin: Å være fysisk aktiv sammen med noen, eller å jobbe dugnad i et lag gir dobbelt opp.

Jeg har en følelse av at vi er mer selvsentrerte i dag, og at mange av oss stadig går og lurer på om livet vårt er godt nok, om vi er så lykkelige som vi kan bli og om ikke vi kommer litt til kort når det gjelder å skape seg et godt liv. For noen kan denne sammenlikningen med en altfor høy standard gjøre at man stadig føler seg mislykket og ikke mestrer «prosjekt lykkelig». I podcasten ble det poengtert at man blir ikke lykkelig av å jage etter lykken eller å sammenlikne seg med andre. I stedet bør man gjøre bruk av verktøy som bedrer livskvaliteten, og så kan lykken komme på overraskende visitt.

Dette innlegget ble publisert i Medier, Oppmuntring og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..