Det beste i livet del VI

Som tittel på bloggen har jeg ordene «Det beste i livet». Med ujevne mellomrom skriver jeg om hva som er det beste i livet mitt. Kanskje det kan bidra til at du også kan finne det gode i livet ditt akkurat nå? Sist skrev jeg om dette.

Det beste i livet mitt akkurat nå er det uventede gode som jeg kan ta imot:

Ny venn. I går møtte jeg ei dame som jeg vet hvem er og som jeg kjenner som «mammaen til». Jeg traff henne helt uventet, og vi kom i prat. Vi fikk en god stund, og hadde plutselig mer til felles enn vi visste om. Jeg kunne valgt å holde en høflig avstand, å la det bli med det ene møtet, men valgte å invitere til noe mer. Det ble et uventet god formiddag i går og i dag og vi kommer helt sikkert til å få flere fine opplevelser sammen.

Nåde. I en fin keltisk sang synger man i et av versene «Vil du trosse angst og uro, vil du følge meg, Ta imot deg selv med nåde på en ukjent vei. Hvor vanskelig kan det ikke være å tilgi seg selv for urett man har gjort og dumheter man angrer på. På tross av at man har fått tilgivelse av andre, fortsetter man å mane frem det vonde igjen og igjen. Men man har lov å legge det bak seg. Man har lov å ta imot seg selv også med nåde og gå videre.

Natur. Det er en fantastisk årstid vi har nå, og her sør fikk vi smake på sommervarme i går. Ute er det fuglesang fra morgen til kveld, og det lukter jord og blomster og liv overalt hvor man går. I skogen er det gustne brune blitt yrende grønt, og alt som lever synger liksom ut som Vamp synger: «For alt så har liv seie: Eg vil, eg. Blomstene og vil ha plass te seg.»

Nøttekake. I dag var jeg i bursdagsselskap til en 4-åring, og der var det kaffe og kake og all slags godt. Så deilig det er å være gjest i en barnebursdag og få alt servert. Og spise kake med blå marsipan og bli blå på tunga til 4-åringens store glede.

NRK. Hvis statskanalen en dag skulle forsvinne, er jeg sikker på at vi vil savne den. (TV er bare SÅ 2014 ifølge ungdommen her i huset.) Akkurat nå er det krimserien «Broadchurch jeg følger. Hver mandagskveld er det dobbeltepisode om livet i den engelske landsbyen hvor de to etterforskerne prøver å leve sine liv midt oppi jobbens bestialiteter. Jeg kunne egentlig ønske at jeg så mer på TV enn jeg gjør. Spesielt burde jeg se flere dokumentarer og lære mer om verden rundt meg. Flyktige overskrifter på nettavisene gir lite næring til hjernen. Fortsett å lage bra TV, NRK!

Hva er det beste i ditt liv akkurat nå? Noe av dette?

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..