Når julen står for dør

I dag lar jeg sangstrofen fra filmen «Polarekspressen» stå som overskrift. I går var det nemlig den årlige tradisjonen med filmkveld for nieser og nevøer sammen med egne barn her i huset. Da denne filmen kom og vi så den sammen med barna, ble jeg igjen slått over hvor mye en film kan si, og hvilke viktige tema som kan behandles på en underholdende men likevel tankevekkende måte.

For meg er det viktigste budskapet i filmen at også det man ikke kan se, er virkelig. Det finnes mer «mellom himmel og jord». Og den handler om mot. Mot til å våge å ta imot, mot til å stå opp for en venn, mot til å trø ut i det ukjente og slippe sikkerhetsnettet et øyeblikk. Den handler også om at vi alle «reiser alene» gjennom livet, vi har alle én billett, men vi er likevel i et samspill med andre rundt oss og har ansvar for å hjelpe hverandre på veien. Billetten er gratis, vi har fått den uten å fortjene den, og den gis til alle om man er fattig eller rik, sort eller hvit.

i_242288

Pynter så vårt juletre
og blir i godt humør.
Vi gleder oss når julen står for dør.

Og nå står julen for døren. Og vi skal feire. Feire at Gud ble menneske som oss og kom til oss på en underlig måte; som en hjelpeløs baby i en fattig familie. Vi skal feire sammen med dem vi er glad i og glede oss med dem. Og vi kan ta i mot alt det gode uten dårlig samvittighet, og uten å betale tilbake med annet enn takknemlighet. For det er ikke om man har vært «snille barn» som gjelder, men om man tror på det som skjedde den julenatten i Betlehem.

Riktig god jul til alle lesere!

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Medier og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..