Løping

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få høre om løping i kirka i dag på kirkas festdag, påskedag. Men sannelig. Og ikke hvilken som helst løping, – men kappløping! Det gjaldt virkelig å komme først for å se påskens tomme grav og se at det stemte det som kvinnene hadde fortalt. Graven var tom, Jesus lever!

Joh. 20: De løp sammen, men den andre disippelen løp fortere enn Peter og kom først. 

Nå er løpesesongen virkelig i gang for meg og mange andre, og til uka begynner Terrengkarusellen igjen her i byen. I fjor gledet jeg meg veldig til en ny sesong med karusell, men etter bare ett løp måtte jeg gi meg pga. skade. I år håper jeg å løpe skadefritt og få deltatt i mange karuselløp. Og da løper vi sammen, men noen kommer først. Vi andre kommer etterhvert, men du så gøy det er å kappløpe. Ikke for å vinne (jeg er ikke noen rask løper), men for å gjøre sitt beste.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg løper? Mine viktigste grunner er disse:

  1. Jeg kan!
  2. Jeg kommer meg ut.
  3. Jeg blir lykkelig av å løpe – ikke alltid, og ikke i løpet av alle økter, men stort sett løper jeg med et smil om munnen.
  4. Jeg får bedre helse.
  5. Jeg orker mer på andre arenaer – løpingen gir meg overskudd.
  6. Jeg deler løpeopplevelser sammen med andre – det gir dobbel glede .
  7. Jeg opplever mestring. Jeg kan overvinne vanskeligheter, jeg kan kjempe meg frem og fullføre. Jeg kan mer enn jeg tror.

Kan jeg, kan du. Hvorfor ikke prøve?

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring, Trim og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..